”England är mentalt svaga”

FOTBOLL

Kennet Andersson i snabbanalys: ”Spela vidare med Allbäck och Henke på topp”

Kennet Andersson, 38, bronshjälte 1994 och numer expertkommentator på Ladbrokes.

Är du nöjd med Sveriges insats?

– Ja, det måste jag säga. Visst, vi kunde öst på ännu mer för seger när vi hade dom i brygga...men jag vet själv hur det är i en sån situation när vi ändå är vidare. Jag tyckte det syntes ganska tidigt att Sverige spelade för att fixa avancemang, och det gjorde vi bra.

Ställde vi upp med rätt startelva?

– Ja, jag kan inte klaga på den. Tycker dock att Mattias Jonson kunde presterat mer, han kom aldrig riktigt in i matchen. Men det var å andra sidan lite försiktigt i hela laget.

England då?

– Jag är besviken på hur de ”släppte” matchen, de måste vara ett av VM:s mest svag lag mentalt. Dom rasade ju ihop ordentligt och hade inte Steven Gerrard kommit in tror jag de förlorat. Nej, jag tror inte de kommer gå så värst långt i VM.

Svenska toppar?

– Allbäck var ju grym, det var vår bästa forwardsinsats hittills i VM. Och Ljungberg är alltid bra, det märks att han har respekt med sig bland de engelska spelarna. Sen tycker jag Teddy (Lucic) var stabil där bak.

Om Zlatan är fräsch i åttondelsfinalen – ska han spela då?

– Tja, vem ska han peta? Allbäck var super i dag, jag vill ha med han i laget. Henke är inte heller helig...men, nja, jag vet inte riktigt. Får jag välja just nu så skulle jag nog spela vidare med Henke och Allbäck.

Kan vi slå Tyskland – och hur?

– Klart det går att slå dom. Sverige kommer skaka om dom, det är jag säker på. Det är perfekt för oss att slå ur underläge.

Kennet Andersson