”Går han på rökheroin?”

FOTBOLL

Sega förhandlingar - då går Kanal 5:s vd till attack mot Lagrell

1 av 2 | Foto: KRITISERAD Manfred Aronsson, vd på Kanal 5, skickar hård kritik till förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och agenten Runt Hauge som förhandlar om svensk fotbolls nya tv-avtal. "Jag tar det inte på allvar, dessutom är allt annat han säger också fel", säger Lagrell.

De segdragna tv-förhandlingarna är på väg att urarta.

Nu går Kanal 5:s vd Manfred Aronsson till attack mot fotbollens förhandlare.

- Man undrar ju om Lars-Åke Lagrell och Rune Hauge går på rökheroin, säger Aronsson.

Kanal 5 är en av intressenterna att köpa TV-rättigheter till svensk fotboll. Vd:n Manfred Aronsson sitter inte själv med vid förhandlingsbordet men i affärstidningen Resumé riktar han skarp kritik mot svensk fotboll och dess förhandlare.

- Lars-Åke Lagrell och Rune Hauge har läst kartan fel. De vill "göra en Norge" och springer runt just nu och försöker få med Telia och Com Hem i budgivningen, säger Manfred Aronsson.

- Jag vet ju hur svårt det var att räkna hem (det gamla) fotbollsavtalet på 120 miljoner kronor per år. Att de då vägrar ta bud under 300 miljoner" Man undrar ju om de går på rökheroin.

Tar det inte på allvar

Lars-Åke Lagrell:

- Jag förstår inte vad han menar. Det får han gärna förklara för mig någon gång när vi träffas. Jag tar det inte på allvar, dessutom är allt annat han säger också fel.

Enligt Resumé tackade svensk fotboll i december nej till ett bud från rättighetsbolaget Sportfive (före detta ISPR) på nära 1,5 miljarder kronor för fem år.

Uppgiften dementeras av Lagrell:

- Fullständigt felaktigt. Om vi fått ett bud på 1,5 miljarder för fem år, då hade vi tackat ja. Men om Manfred Aronsson är talesman för någon som erbjuder 1,5 miljarder, då accepterar vi det via Sportbladet.

- Den som sprider dessa uppgifter har ett annat syfte än att ge en korrekt bild. Man försöker hetsa klubbarna mot i första hand Svensk Elitfotbolls (Sef) styrelse, menar Lagrell.

En taktik som i så fall verkar gå hem. Bland klubbarna finns en viss oro över att TV-avtalet drar ut på tiden. Någon information var frågan befinner sig just nu har klubbarna inte fått.

- Det är ju inte bra att avtalet fortfarande inte är färdigt, säger Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin.

Schemat inte spikat

Problemet för klubbarna är att de exakta matchdatumen inte kan spikas.

- Det handlar ju bland annat om att våra sponsorer vill kunna börja planera för olika events och meddela sina kunder så allt blir så bra som möjligt, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist.

Både Sten-Inge Fredin och Henrik Appelqvist påpekar att de har fullt förtroende för svensk fotbolls representanter i frågan.

- Förtroendefrågan ska vi utreda när avtalet är klart . Men hellre ett bra avtal än ett snabbt avtal, säger Appelqvist som ser en smärtgräns i början av mars.

- Då bör man göra affär om det fortfarande inte skulle vara klart.

Sef-ordföranden Bosse Lundquist:

- Jag har förståelse för de här synpunkterna. Men vi väger tidsaspekten mot att få bättre betalt och det tror jag alla förstår.

Robert Laul