Fotboll

”Abramovitj beredd att betala 55 miljoner euro för Zlatan”

FOTBOLL

Ibrahimovic – nu även på Romans önskelista

Sveriges hetaste fotbollsspelare finns nu också på världens hetaste lista.

Zlatan Ibrahimovich är fyra på Romans Abramovitjs önskelista över nya Chelseaanfallare till hösten.

I varje fall enligt italienska medier i går.

För ett par veckor sedan var det Real Madrid som skulle ha lämnat ett bud på Zlatan till Juventus.

Nu hävdas det att den 23-årige svenske superstjärnan finns på Premier League-mästarna Chelseas önskelista över forwardsköp.

Real Madrid-budet var som bekant en bluff.

Tas med en nypa salt

Och uppgifterna i de italienska medierna i helgen ska man ta med en nypa salt – ryktesfloran inom världsfotbollen är aldrig större än vid den här tiden på året.

Enligt Italiens näst största sporttidning, Corriere dello Sport, är Chelsea officiellt på besök i Milano för att prata med Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron (båda på väg att säljas definitivt till Milan respektive Inter) och Khaka Kaladze (på väg till Chelsea).

Men i själva verket är man ute efter en av spelarna på listan här intill.

Enligt den ansedda italienska sporttidningen skulle Chelseas ägare Roman Abramovitj vara beredd att lägga upp 500 miljoner kronor för Zlatan. Men allra helst vill Roman och tränaren José Mourinho ha Inters brasse Adriano i sitt anfall nästa år.

Fyra på listan

Andra italienska medier citerade i helgen spanska Sport, som också hävdar att Ibrahimovich är fyra på Chelseas lista men att han har andra namn framför sig.

Enligt Sport är Andrej Sjevtjenko Romans förstaval och de två ska ha käkat middag på en restaurang i Milano. Abramovitj ska vara villig att erbjuda Milan 640 miljoner kronor samt Crespo i utbyte mot den ukrainske stjärnan.

Här är Romans önskelista

Johan Flinck

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!