Allsvenskan i fotboll

Dulee stängs av efter rattfyllan

FOTBOLL

Nu riskerar Häckenspelaren fängelse

Häckens Dulee Johnson åtalas för grovt rattfylleri och riskerar två års fängelse.

I dag kom nästa tunga besked: Johnson stängs av från allt spel i A-laget.

straffas Dulee Johnson riskerar fängelsestraff sedan han kört med drygt en promille i blodet togs av polisen. Förra året dömdes han till böter för olovlig körning.

Foto: BJÖRN LARSSON

I går väckte kammaråklagare Katarina Olsson åtal mot Häcken-spelaren Dulee Johnson. Det var natten till i måndags som liberianen stoppades av polisen när han körde bil, utan körkort och med drygt en promille alkohol i blodet. Dulee Johnson åtalas för grov rattfylla, ett brott där maxstraffet är två års fängelse.

Tvingas till terapi

I och med åtalet har också Häcken beslutat sig för att vidta åtgärder mot sin spelare. Ledningen hade i morse ett möte med Dulee innan träningen. I går ville ingen i Häckens ledning avslöja hur spelaren kommer att straffas, men i samband med en presskonferens vid lunch i dag kom beskedet att Dulee Johnson till vidare stängs av från spel i A-laget.

– Vi beslutade också att dra i gång ett åtgärdspaket för att hjälpa Dulee att komma tillbaka både som människa och spelare, säger klubbens sportchef Carl Fhager enligt TT.

Dulee Johnson ska tillsammans med klubbens läkare och sin agent träffa experter för kartlägga orsakerna till det inträffade.

Med åtgärdspaketet vill Häcken markera att det olämpliga i Dulee Johnsons handlade. Men man vill också ta hand om sin spelare och hjälpa honom att komma till rätta med sitt liv.

– Dulee är djupt ångerfull och nu gäller det att vi kan hjälpa och stötta honom så han kan gå och att något liknande inte händer i framtiden, säger Carl Fhager.

Dulee Johnson kommer att fortsätta att träna och spela med B-laget.

– När vi ser att åtgärdspaketet ger resultat så kommer Dulee att åter kunna spela i A-laget.

Har aldrig haft körkort

Dulee Johnson har gjort sig skyldig till trafikföreelser tidigare. GP avslöjar i dag att spelaren, som enligt uppgift aldrig någonsin haft ett körkort, dömdes till 30 dagsböter á 265 kronor för olovlig körning i augusti förra året.

– Det är väl inget som kommer att tala till hans fördel direkt när tingsrätten beslutar, för att uttrycka det milt, säger Carl Fhager till tidningen.

Robert Laul, David Tanentsapf, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll