”Vi har haft många bra samtal”

FOTBOLL

Här är Mattias Bjärsmys nya superdeal

Foto: svävar Mattias Bjärsmyrs drömavtal med IFK Göteborg sträcker sig över 4,5 år och ger mittbacken 200 000 kronor i månadslön. ”Jag är väldigt nöjd med mitt nya kontrakt. Vi har förhandlat länge”, säger han. Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. IFK Göteborg fick till sin drömförlängning med ikonspelaren Mattias Bjärsmyr.

Men det kostade ett drömavtal till mittbacken.

27-åringen får en månadslön på 200 000 kronor och en sign on-ersättning på sex miljoner kronor.

Elfsborg har gjort liknande omfattande ekonomiska satsningar på profilspelare som Anders Svensson, Mattias Svensson och Lasse Nilsson.

IFK Göteborg gjorde det med Tobias Hysén när han lockades hem från Sunderland och när anfallaren förlängde sitt avtal.

Nu gör Blåvitt en ny stor investering i en av de stora symbolspelarna när Mattias Bjärsmyr, vars avtal gick ut om ett halvår, förlänger med hela 4,5 år.

”Bra samtal”

– Vi har haft många bra samtal och varit mer eller mindre överens i en månad. Mattias har varit väldigt tydlig med att han vill vara en del i vår satsning och det känns jättekul. Det sänder ut bra signaler att han stannar, säger sportchefen Håkan Mild och lägger till:

– Men detaljerna i avtalet diskuterar vi aldrig offentligt.

Från flera av varandra oberoende källor erfar Sportbladet att Mattias Bjärsmyr nu får en lön på kring 200 000 kronor i månaden och en engångsersättning, så kallad sign on, på sex miljoner kronor för underskriften på det nya avtalet.

Bjärsmyr, utan att vilja kommentera avtalets innehåll:

– Jag är väldigt nöjd med mitt nya kontrakt. Vi har förhandlat länge, så det är skönt att det äntligen är klart.

Lasse Vibe in, du förlänger. Vad säger du om Blåvitts satsning?

– Klubben gör en bra satsning nu. Just Vibe vet jag inte så mycket om, men de tar inte in en 26-åring från utlandet om han inte är bra.

”En slump”

Över hela kontraktslängden är Bjärsmyrs avtal med IFK Göteborg värt minst 16,8 miljoner kronor – mycket nära summan som Sunderland betalar för David Moberg Karlsson.

Hur hänger de affärerna ihop?

– Det är lite en slump att de kommer så nära varandra i tiden. Men en sådan försäljning gör att det blir möjligt och underlättar att förlänga avtalet med en toppspelare som Mattias Bjärsmyr, säger klubbdirektören Martin Kurzwelly.

Fotnot: Samtliga löneuppgifter är ­före skatt.

ARTIKELN HANDLAR OM