PSG utslaget efter Zlatans straffmiss

avMalin Wahlberg

1 av 11 | Foto: C MORE FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic hade inte missat en straff på 2,5 år.

Men efter 21 raka kom missen.

Då dog drömmen om en dubbel när Evian slog ut PSG ur cupen.

PSG åkte ur Champions League förra veckan. Men drömmen om en dubbel levde fortfarande inför cupkvarten mot Evian. Och PSG fick en kanonstart. David Beckham slog en långboll till Christophe Jallet som i sin tur hittade in till Javier Pastore. Argentinaren bollade upp bollen till sig själv och slog in 1-0 på volley via ribban.

Evian kvitterade dock i slutet av den första halvleken genom Saber Khalifa. Zlatan hade ett läge att avgöra matchen innan ordinaretid, men prickade stolpen.

I stället gick matchen till förlängning.

Motta fick rött

I slutet av den andra förlängningskvarten fick Thiago Motta rött kort efter att ha sparkat ner en Evian-spelare. PSG-spelarna var inte alls nöjda med beslutet och flera, bland annat Zlatan, var framme vid domaren. Även flera spelare från motståndarlaget var framme, men tumultet lugnade ner sig efter en stund.

Zlatan och Silva missade

Matchen fick sedan avgöras på straffar. Evian började med att sätta sin första. Men när det var Zlatans tur räddade målvakten. Evian fortsatte med att sätta sin andra, medan Thiago Silva missade. Hemmalaget satte även tredje och fjärde straffen och tog sig därmed vidare till semifinal.

I november åkte PSG ur ligacupen mot Saint-Etienne, också då missade Silva en straff. Zlatan har dock inte missat en straff sedan han debuterade i Milan mot Cesena i september 2010. Men efter 21 raka straffar kom missen.

ARTIKELN HANDLAR OM