Turina sågar gräset: ”Som en strand...”

Foto: Turina.
FOTBOLL

AIK missade chans på chans mot Malmö FF och släppte till sist in ett hoppande skott.

Ivan Turina menar att han aldrig spelat på ett sämre underlag än det på Friends arena.

– Det var som en strand i Antalya, säger målvakten.

Den nya nationalarenan kostade runt tre miljarder att bygga, men än så länge så dras Friends arena med en del problem.

I går var den dåliga gräskvalitén i fokus. Spelkvalitén blev lidande av det ojämna, grusiga underlaget och efter matchen var det många som sågade underlaget.

En av dem var Ivan Turina, AIK:s målvakt, som i slutet släppte en till syntes enkel retur på Magnus Erikssons skott som föregick Jiloan Hamads avgörande mål.

– Jag visste att Eriksson skulle skjuta med vänstern men han missade lite och bollen studsade. Planen är fruktansvärd, den värsta jag spelat på i hela mitt liv.

”Är verkligen illa”

Turina vill däremot inte skylla förlusten på underlaget.

– Det är verkligen illa, planen är som en strand i Antalya, men det är inte orsaken till att vi förlorar. Det gäller Malmö också. Men Skytteholms plast är bättre att spela på.

Vad ska ni göra för att vända läget?

– Vi får se vad vi ska prata om i morgon, vi vet att det inte är en bra situation för oss med två poäng på fyra matcher. Det är riktigt illa, men det är 26 matcher kvar.

Två poäng på fyra matcher alltså – men AIK kommer inte att ändra sin målsättning.

– Jag ruckar inte på några målsättningar, vi avser att vara ett topplag. Man ska inte läsa tabellen nu, men däremot måste vi börja vinna nu. Åtta poäng är en ocean upp till Malmö i och med att vi bara spelat fyra omgångar, säger tränaren Andreas Alm.

ARTIKELN HANDLAR OM