”Jag vill gärna spela i AIK igen – om nu inte deras fans dödar mig”

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-01-25

Bangura blixtvärvad av Elfsborg – ställdes inför ultimatum: Är chockad

BORÅS. Elfsborg har hittat sin skyttekung.

Men Mohamed Bangura, 23, vill återvända till AIK en dag.

– Om nu inte deras fans dödar mig, säger han till Sportbladet.

Följ ämnen
IF Elfsborg

I går eftermiddag slog värvningsbomben ner i Fotbollssverige. Elfsborg har inte haft en så välbesökt presskonferens sedan Anders Svensson hämtades hem från England 2005. Lånet från Celtic drog på sig tröja nummer 18 och berättade att han inte hört ett pip från Borås förrän i onsdags.

– När jag kom till träningen sa tränaren att jag måste gå till Elfsborg för att få speltid. Annars hade jag bara fått sitta på bänken. Jag var beredd att stanna och kämpa om en plats, men när han sa så var det här ett bättre alternativ, säger Mohamed Bangura.

Din gamle lagkamrat i AIK, ­Viktor Lundberg, säger att han är chockad.

– Jag är också chockad. Jag hade­ som sagt inte en susning förrän i onsdags. Jag hade gärna stannat i AIK, som alltid har varit mitt lag, men klubben kom inte överens med Celtic. Det var väldigt överraskande att Elfsborg gjorde det.

Hur ska du fira det här?

– Det här är inget att fira. Varför skulle jag göra det? Jag vill bara hjälpa laget att åstadkomma något bra. Men, visst, alla spelare vill spela i Champions League och det är en bra möjlighet för mig. Vi vill kvalificera oss för gruppspelet och det är därför jag är här. Fixar vi det ­lovar jag dig att jag ska fira.

”Älskar AIK:s fans”

Vad har du att säga till AIK:s supportrar?

– Jag vet att de är besvikna, men jag hoppas att de kan förstå mig också på något sätt. Jag vill gärna spela i AIK igen om det finns någon möjlighet, men när det skulle kunna bli går inte att ­svara på. Om nu inte deras fans dödar mig, säger 23-åringen och skrattar lite försiktigt.

– Jag älskar fortfarande AIK:s supportrar och har dem i mitt hjärta, men min karriär kommer först och jag hoppas att de förstår det. Jag är professionell och gör bara mitt jobb.

”Ett bra lag”

Vad vet du om Elfsborg?

– Inte så mycket mer än att det är ett bra lag som vann ­ligan i höstas. Jag har koll på Niklas Hult och Viktor Claesson från min tid i Värnamo. Jag känner även till lagkaptenen (Anders Svensson) och Ishizaki. Jag ser verkligen fram emot att få spela med dem.

Låneavtalet sträcker sig från 1 februari till 31 december och kostar enligt Sportbladets uppgifter Elfsborg omkring 500 000 kronor i månaden, varav 350 000 (brutto) tickar in på anfallarens konto. De regerande mästarna har också en köpoption.

”En högklassig spelare”

– Vi är jättenöjda med upp­görelsen och hoppas på ett spännande år, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Tränaren Jörgen Lennartsson såg ut som om han hade dragit hem Drömvinsten på Lotto.

– Mohamed Bangura är en högklassig spelare som vid flera tillfällen visat sina kvaliteter. Han är kvick, löpvillig och en bra avslutare. Dessutom är han skicklig i en-mot-en-situationer.

Nu joggar ni väl hem guldet?

– Haha, om du frågar Mikael Stahre så kommer vi nog att göra det. Men vi vet hur jämn och svår allsvenskan är.

Allsvenskans 5 bästa värvningar inför den nya säsongen