Hanna Glas: ”Jag är en av dem i alla fall”

Vem som är världens bästa högerback?

Hanna Glas har svaret.

– Jag skulle vilja säga mig själv, säger hon under en chatt med Sportbladets läsare.

Inför returmötet mellan Bayern München och Chelsea i Champions League-semifinalen passade Bayerns tränare Jens Scheuer på att hylla en av sina spelare lite extra.

Hanna Glas.

– Enligt mig är Hanna en av de bästa högerbackarna i världen, sa han då.

Under tisdagens träning med landslaget, som nu befinner sig i Kalmar inför de sista förberedelserna inför OS, fick den 28-åriga ytterbacken frågan om hon själv känner att hon är på den nivån, bland de bästa i världen.

Svaret?

– Ja, det tycker jag, jag tycker jag visade det den här säsongen och även i VM. Det tycker jag.

”Vore najs med spanska ligan”

Senare under kvällen chattade Glas med Sportbladets läsare, där följande fråga ställdes: ”Vem är världens bästa högerback enligt dig?”.

– Jag skulle vilja säga mig själv, haha. En av dem i alla fall, säger landslagsstjärnan.

I helgen blev Glas ligamästare med sitt Bayern, men om hon inte hade spelat i Tyskland tro hon sig veta var hon hade spelat i stället.

– Just nu vore det najs med den spanska ligan, det känns som det är varmt och skönt ofta, man har hört från Kosse (Kosovare Asllani) och Sofia (Jakobsson).

Kan du tänka dig att spela för Real?

– Det är ett av mina favoritlag som jag hållit på länge, det hade absolut varit häftigt, det är inte en omöjlighet – men just nu är det Bayern München som gäller.

Se hela chatten med Hanna Glas i klippet nedan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.