Engelska fans riskerar tiotusentals kronor i böter

LONDON. England laddar för sin första EM-match på utländsk mark detta mästerskap.

Men några tillresta fans blir det inte i kvartsfinalen på Stadio Olimpico i Rom.

Den som bryter mot italienska myndigheters regler riskerar böter på uppemot 30 000 kronor.

Engelska fans varnas från att resa till Rom för lördagens kvartsfinal mot Ukraina eftersom karantän på fem dagar gäller för britter.

Den som blir ”upptäckt” med att se matchen ute bland allmänheten kan vänta sig en saftig bot från italienska myndigheter på uppemot 30 000 kronor.

Detta har gjort att det engelska förbundet, FA, valt att lämna tillbaka de 2500 tilldelade biljetterna inför mötet. Liksom i Sveriges fall mot Ukraina kommer FA nu koncentrera sig på att försöka få engelsmän boendes i Rom att gå på matchen.

”Vi arbetar tätt med Uefa och den brittiska ambassaden”, meddelar förbundet.

Svårare för ukrainska fans

Gareth Southgates gäng behöver dock inte oroa sig för att för första gången under mästerskapet bli utsjungna från läktarhåll. Faktum är att det är ännu krångligare för ukrainska fans boendes i Ukraina att ta sig till Italien just nu.

De flesta spelbolagen håller England som favoriter till EM-guldet, rapporterar Daily Mail. Om Three Lions lyckas vinna kvartsfinalen kommer resterande matcher spelas hemma på Wembley inför 60 000 åskådare.

– När vi kom tillbaka in i omklädningsrummet (efter Tysklands-matchen) låg våra tankar redan på lördagens match, säger Southgate.

– Vi måste se till att vi lägger om vårt fokus nu. Den där värmen av framgång kan vara farlig, särskilt inställningen som finns runt om i landet att vi bara behöver dyka upp för att vinna alltihop.

Engelska fans firar i samband med premiärmatchen mot Kroatien.
Engelska fans firar i samband med premiärmatchen mot Kroatien.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.