Zlatan tar hem Guldbollen igen

Vinner priset för tolfte gången

Han gör det igen.

Zlatan Ibrahimovic vinner Guldbollen – för tolfte gången.

– Allt är möjligt, bara man vill och tror på det, säger han.

Han har hunnit bli 39 år gammal, men fortsätter att vara dominant ute på den stora fotbollsscenen. Därför belönas Zlatan Ibrahimovic, återigen, med Guldbollen – priset som sedan 1946 årligen delats ut av Aftonbladet i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

– Med en unik karaktär har han förlängt en unik karriär med ytterligare ett sensationellt kapitel, säger Sportbladets krönikor och jurymedlem Simon Bank.

Det är tolfte gången som Zlatan får svensk fotbolls finaste pris. Den första Guldbollen vann han år 2005. Året därpå tog Fredrik Ljungberg hem priset. Därefter prenumererade Ibra på utmärkelsen och vann otroliga tio (!) år i följd. Senast han vann var 2016 – samma år som han slutade i landslaget.

Nu har han alltså gjort det igen.

– Stort tack! Allt är möjligt, bara man vill och tror på det, säger han.

”Är till fansen”

Han väljer att tillägna detta pris till fansen.

– Man brukar ju säga att den tolfte gubben på planen är fansen. Och det här är den tolfte Guldbollen, så det här blir fansens Guldboll. Synd att de inte får komma in på arenorna och njuta av det vi gör. Det är väldigt tomt utan dem. Jag hoppas att allt kommer tillbaka till det normala, så fansen får uppleva och njuta av det vi gör ute på planen, för det är inte samma sak att spela utan fans, säger Zlatan i sitt tacktal.

”Fick återuppliva mig”

Han tackar också personerna som hjälpte honom komma tillbaka från den allvarliga skada han drabbades av 2017.

– De hjälpte mig på vägen tillbaka och med allt jobb jag fick gå igenom, framförallt mentalt. Det var ingen lätt situation. De fick återuppliva mig. Jag är väldigt tacksam, säger Zlatan.

TV4: Hur länge orkar du fortsätta? Till fansen får komma in igen?

– Ja, det måste jag ju göra. Jag kan inte avsluta karriären med tomma läktare. Jag är 39 år nu och har vunnit Guldbollen. Jag siktar på en Guldboll vid 50 års ålder också!

Zlatan Ibrahimovic vann sin tolfte (!) Guldboll.

Rätt eller fel? Vem borde gått före? 

Chatta! 

Skicka inlägg
 • Det är helt rätt! Zlatan är kung!

  Ola Eriksen
 • Fel vinnare. Markus Berg springer mycket mer än Zlatan. Han skulle vunnit den!

  Janne
 • Helt rätt! Världen och minst sagt Sverige har aldrig och kommer aldrig ha en sådan fotbollspelare. Unik i sitt slag!

  Armin Fazel
 • Rätt även om han inte spelar för svenska landslaget . Han är makalös. Skulle nog lätt platsa i landslaget om han ville

  Mia
 • Hatten av för en fantastisk fotbollsspelare. Så länge Zlatan spelar, så är han nummer 1. Han är på en helt annan nivå, ojämförligt den främste Sverige haft på en fotbollsplan. Han hinner dessutom med att få guldboll nummer 13, 14, 15 och...

  Håkan A - Höör
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.