Publicerad:
Uppdaterad:

Piqués kritik: ”Messi förtjänar allt”

Utspelet inför El Clásico

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Beskedet att Leo Messi ville lämna Barcelona slog ned som en bomb.

Nära vännen och lagkamraten Gerard Piqué har varit tyst – fram till nu.

– Hur kommer det sig att världens bästa spelare en dag vaknar upp och behöver skicka ett "burofax" för att ingen lyssnar på honom?, frågar han sig.

En vecka efter sommarens chockartade 2–8-förlust mot Bayern München i Champions League slog bomben ned – Lionel Messi ville lämna efter 20 år i klubben.

Men efter många turer fram och tillbaka stoppade presidenten Josep Maria Bartomeu honom.

”Hur kommer det sig?”

Piqué, som är nära vän med Messi, har hållit låg profil, men bryter nu tystnaden inför säsongens första El Clásico.

– Leo har mer än nog förtjänat rätten att fatta beslutet att lämna om han vill det... som president skulle jag ha agerat annorlunda, säger han till lokaltidningen La Vanguardia enligt ESPN.

– Men jag undrar verkligen hur det kommer sig att världens bästa spelare en dag vaknar upp och behöver skicka ett "burofax" för att ingen lyssnar på honom? Vad händer? Leo förtjänar allt. Den nya arenan borde namnges efter honom, fortsätter Piqué.

Gerard Piqué och Messi
Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN
Gerard Piqué och Messi

Koemean svarar

Veteranen tycker att det är märkligt att klubbikoner som Guardiola, Puyol, Xavi och Valdés inte finns kvar i Barcelona och erkänner att hans egna relation med Bartomeu inte är jättebra.

Han är även kritisk till sparkningen av tränaren Ernesto Valverde, som ersattes av Quique Setién mitt under förra säsongen.

– Piqué har varit här i många år och jag har varit här i tre månader. Han har sin åsikt och jag respekterar den, säger nye tränaren Ronald Koeman på presskonferensen inför lördagens möte med Real Madrid.

Matchen börjar klockan 16.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: