Malmö FF

”Vi har inte peakat ännu”

MFF-stjärnornas varning till konkurrenterna

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Överlägsna Malmö säkrade guldet med tre omgångar kvar.

Då skickar MFF-stjärnorna en varning till konkurrenterna inför nästa år.

– Vi har inte peakat ännu, säger Jo Inge Berget.

Malmö FF är svenska mästare efter att säkrat guldet med tre omgångar kvar via en maktdemonstration mot Sirius på söndagen.

Förhandsfavoriterna, som missat titeln två år i rad, kopplade greppet om Lennart Johanssons pokal redan i början av augusti efter att vunnit åtta raka matcher. Sedan dess har MFF varit ohotade serieledare och i denna guldstund leder man allsvenskan med tio poäng.

Man gör det trots att det är första året med Jon Dahl Tomasson och ett nytt spelsystem.

Därför, menar spelarna, finns det en stor förbättringspotential hos de redan överlägsna mästarna.

Jo Inge Berget tar sitt tredje guld under sin femte säsong i MFF.

– Vi har haft många bra lag. 2015, när jag kom, var också ett bra lag. Men vi har mer att gå på med det här laget. Vi har gått från ett sätt att spela fotboll på i fjol till ett annat sätt i år. Det har inte gått av sig självt. Det har varit lite upp och ner och allt har inte stämt. I det spelet vi försöker få till med Jon har vi mycket att förbättra. Det är inte så att vi har peakat ännu utan där finns mycket att gå på, hos oss gamla men inte minst de unga som står och knackar på, säger norrmannen.

Anders Christiansen:

– Vi kan fortfarande bli en del bättre på många saker.

”Mycket kvar att utveckla”

Alla är medvetna om att MFF:s överlägsenhet i år också beror på att lagen bakom tagit osedvanligt få poäng.

Men om ni inte peakat ännu – hur överlägsna blir ni då nästa år?

– I fjol tog vi 65 poäng utan att det räckte till guld. I år räcker det med 56. Det är ett annat år och man har ingen aning om hur det blir nästa år. De andra lagen har tappat många poäng. Men vi har heller inte tagit alla de poängen vi skulle ha tagit, säger Berget.

Ola Toivonen:

– Det finns absolut förbättringar vi kan göra. Sen kommer vi att bli bättre ju fler träningar vi har med Jon och hans stab.

Oscar Lewicki håller med Berget och Toivonen.

– Det känns som vi har mer i oss än vad vi har visat. Det har varit lite upp och ner men vi har blivit stabilare ju längre säsongen gått, särskilt i försvarsspelet. Men jag tror det finns mycket kvar att utveckla både offensivt och i presspelet där vi kan bli mer samspelta, säger mittfältskuggen och forsätter:

– Det har varit otroligt låga poäng på de andra lagen. Klart att man ska vara glad över ett guld men vi kommer aldrig vara nöjda bara för att vi vinner utan vi vill hela tiden bli bättre.

”Norrköping ska ha press på sig”

Toivonen tror att det kommer att krävas fler poäng för att vinna allsvenskan nästa år.

– Då kommer lagen som har mest publik att ta mer poäng. Då blir den mentala aspekten större för bortalagen.

Men många trodde att ni var ett av lagen som skulle bli lidande av publikstoppet med tanke på det stöd ni har inte minst hemma?

– Jag tror inte att det kommer att kryssas lika mycket. Lagen med mycket publik kommer inte tappa lika mycket poäng som det här året och då kommer inte avståndet vara lika stort.

Det låter på dig som att det framför allt är stockholmslagen med stort publikstöd som är närmast att ta upp kampen med er?

– Det tror jag absolut. Norrköping försöker väl också. De har fläskat på med rätt bra nyförvärv den här säsongen så de ska vara med där uppe. De ger sken av att de inte är några favoriter men det tycker jag att känns konstigt utifrån. Norrköping ska ha press på sig, säger Toivonen.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bäst i allsvenskan: ”Bara varit indränkt i mjölk tidigare”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Jo Inge Berget

Oscar Lewicki

Ola Toivonen