Allsvenskan i fotboll

Fem spelare får lämna Djurgården

Bosse Andersson bekräftar: ”Självklart tråkigt”

Av: 

Gustaf Ränkeskog

Fr.v: Fredrik Ulvestad och Jonathan Ring.
Fr.v: Fredrik Ulvestad och Jonathan Ring.

FOTBOLL

Fem spelare i Djurgården erbjuds inte nytt kontrakt.

Därmed får de se sig om efter ny klubbadress, bekräftar Bosse Andersson.

– Det finns en osäkerhet för hur nästa år blir, säger Djurgårdens sportchef.

Spelarna vars kontrakt löper ut och som inte får förlängt är Alexander Abrahamsson (21), Oscar Pettersson (20), Erland Tangvik (23), Kevin Walker (31) och Jonathan Ring (28).

Dessutom blir det ingen fortsättning för mittfältaren Fredrik Ulvestad (28), som vill vidare.

Nu förklarar Bosse Andersson varför de tvingas lämna Stockholmsklubben, vilket Fotbollskanalen var först med att rapportera.

– Jag har haft en dialog med dem och vi har inte erbjudit något kontrakt. Först och främst så har vi haft ett tufft år ekonomiskt. Vi valde att prata med spelarna senare då vi inte visste hur det här året skulle bli. Sen finns det också en osäkerhet för hur nästa år ska bli, säger han till Sportbladet.

”Kommer bli större omsättning”

Enligt Djurgårdens sportchef har det varit en bra dialog med samtliga spelare.

– Det är inget märkvärdigt med det. Vi har ett ansvar att driva en fotbollsklubb framåt, men det är självklart tråkigt, säger Bosse Andersson.

Hur kommer er värvningsstrategi se ut nu?

– Det kommer bli en större omsättning av spelare inför den kommande säsongen. Vi hade styrelsemöte i dag (fredag) där vi kunde se ett resultat som visar att vi har värvat ansvarsfullt och att vi har bra förutsättningar när vi tittar in i nästa år. Vi har en bra och trygg ekonomi.

Vilka positioner fokuserar ni främst på?

– Lämnar (Kevin) Walker som mittfältare och (Fredrik) Ulvestad som mittfältare så behöver man spelare på den positionen, givetvis. Men i övrigt vill jag inte gå in på det.

För fjärdeplacerade Djurgårdens del återstår tre matcher i årets allsvenska. Kalmar (borta) den 22 november, Mjällby (borta) den 29 november och Varberg (hemma) i den sista omgången den 6 december.

Publisert:

LÄS VIDARE

Nobbat Dif-kontrakt: ”Jag vill inte ta några pengar så...”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Fredrik Ulvestad

Jonathan Ring

Bosse Andersson

Kevin Walker