FC Helsingborg

Sökte upp Hansson – efter matchen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Lantz riskerar ytterligare avstängning

Marcus Lantz visades ut efter en ful tackling i allsvenska matchen mot Djurgården.

Nu riskerar Helsingborgs kapten ytterligare avstängning sedan han sökt upp och kritiserat domaren Martin Hansson i spelargången.

– Jag säger något i stil med "Herre Gud vad många situationer du inte hade koll på" och "vilken katastrof", säger Lantz till Helsingborgs Dagblad.

Marcus Lantz förväntade sig två matchers avstängning efter det röda kortet i hemmamatchen mot Djurgården. Men ytterligare straff kan nu bli aktuellt sedan domaren Martin Hansson tagit upp en händelse till för utredning i sin matchrapport till Svenska fotbollförbundet.

”Domaren upplevt kränkande”

Lantz ska efter matchen ha sökt upp Hansson i spelargången.

– Jag säger något i stil med "Herre Gud vad många situationer du inte hade koll på" och "vilken katastrof". Detta har domaren upplevt kränkande och därför har jag också skrivit att jag ber tusen gånger om ursäkt för detta och att det var i stridens hetta, säger Lantz till HD.

Kan missa tre matcher

Disciplinnämnden ska ta upp händelsen på fredag och 34-åringen riskerar att missa matcherna mot IFK Göteborg. Trelleborg och Örebro.

– Det är aldrig bra att bli av med spelare på grund av avstängningar. Vi har en spelare mindre tillgänglig, säger tränaren Conny Karlsson.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Helsingborg