Mourinho stängs av för utvisningarna

Miljonböter för Real efter kort-ordern

Uefa bötfäller fyra spelare, stänger av José Mourinho och tvingar Real Madrid till miljonböter efter de medvetna utvisningarna i Champions League-matchen mot Ajax.

José Mourinho gav två spelare order att dra på sig utvisningar för att slippa bli avstängda senare i turneringen.

Uefa skriver på sin hemsida att José Mourinho stängs av i två Uefa-matcher varav den andra är villkorlig över en period av tre år. Portugisen tvingas dessutom böta 368 000 kronor.

Medvetna kort

Bakgrunden är Mourinhos order till Xabi Alonso och Sergi Ramos att dra på sig utvisningar i matchen mot Ajax så att de blev avstängda i den sista betydelselösa gruppmatchen mot Auxerre. De riskerade på det sättet inte att stängas av i den första slutspelsmatchen.

Även spelarna straffas för sitt uppträdande men slipper ytterligare avstängningar. Både Alonso och Ramos måste betala 184 000 kronor vardera. Dessutom tvingas målvakten Iker Casillas böta 92 000 kronor och reservmålvakten Jerzy Dudek 46 000 för händelser i samma match.

Miljonböter för Real

Dudek syns innan Ramos utvisning viska något till Casillas som målvakten sedan talar om för Ramos. Det slår Uefa alltså fast är Mourinhos order om att ta en utvisning.

– Jag skulle vidarebefordra en instruktion och allt ordnade sig, sade Iker Casillas till TV1 angående viskandet med Sergio Ramos.

Real Madrid straffas även de med 1,1 miljoner kronor i böter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.