Drogba spelar i VM efter lyckad operation

Publicerad:
Uppdaterad:

Läkaren Mats Börjesson till Sportbladet: Jag pratade kort med Drogba efteråt och allt kändes ok

Foto: Scanpix

Didier Drogba, 32, opererades under lördag eftermiddag i Bern av världsledande armbågsexperten Ralph Hertel.

För att anfallsstjärnan bättre ska klara påfrestningarna vid spel i VM användes större och extra starka material vid ingreppet.

Inget lämnades åt slumpen när besluten skulle fattas kring en VM:s största stjärnor.

Det ivorianska fotbollförbundet, det svenska ledarteamet med Sven-Göran Eriksson i spetsen och Chelseas läkare var på plats när Didier Drogba undersöktes på förmiddagen. Man bestämde snabbt att anfallaren skulle opereras för den fraktur på armbågsbenet som 32-åringen drabbades av i träningsmatchen mot Japan i fredags.

Svensk läkare med på operationen

Drogba opererades på Lindenhofsjukhuset i Bern, Schweiz, och den svenske läkaren var med under operationen.

– Frakturen var enkel, det fanns inga ytterligare skador och jag pratade kort med Drogba efteråt och allt kändes ok, säger Mats Börjesson till Sportbladet.

Kan börja springa om en vecka

Chelseastjärnan får vila ut på sjukhuset i något dygn. Efter ett par dagar kan han träna lätt med cykling och om cirka en vecka kan han springa.

Vid operationen fixerade ortopeden Ralph Hertel, som är världsledande på axel- och armbågsskador, frakturen med extra starkt material.

– Läkaren fäste ihop armbågsbenet med en lite större platta och kraftigare skruvar för att det ska sitta bättre och tåla påfrestningar. Drogba är ju desstuom kraftigt byggd, säger Börjesson.

– Skyddet som kommer tillverkas de närmaste dagarna har han för att det inte ska göra ont om man får en smäll mot armen. Det ska väldigt mycket otur för att frakturen ska gå upp. Då måste Drogba få hela kroppen över sig vid ett fall i väldigt hög fart och i helt fel vinkel. Den extra starka plattan klarar ett tryck på 150 kilo.

Prognosen är alltså fortsatt god för att han ska kunna spela i VM?

– Ja, allt gick bra. Sedan är det många steg längs med vägen. Svennis och tränarna som avgör om han ska spela och när. VM håller ju på länge, säger Mats Börjesson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN