Benitez: ”Vi siktar på sex titlar”

Inters nye tränare har hög målsättning

Han fick sparken från Liverpool.

Men som ny tränare för Inter siktar Rafael Benitez högt.

– Efter den här fantastiska säsongen har Inter chansen att ta sex titlar och vi ska göra allt vi kan för att vinna dem, säger han.

Rafael Benitez – som skrivit på ett tvåårskontrakt med Inter – klargjorde på tisdagen att den italienska storklubben kommer att spela en mer underhållande fotboll nästa säsong än under företrädaren José Mourinho.

Spanjoren medgav att det är svårt att slå Mourinhos trippel från den gångna säsongen, men presenterade ändå ett kaxigt mål – sex titlar.

– Mourinho gjorde ett mycket bra arbete här, men jag är en annan tränare. Jag gillar att vinna och spela bra fotboll, säger Benitez, enligt nyhetsbyrån AP.

"En vinnande mentalitet"

Inter ska försöka försvara titlarna i Champions League, Serie A och italienska cupen försöka ta nya i klubblags-VM, europeiska supercupen och italienska supercupen.

– Jag är mycket nöjd med de spelare vi har här. Det är alltid svårt att förbättra ett lag som vunnit en hel del, men laget har en vinnande mentalitet som vi ska behålla.

"Pratade med 95 procent"

Benitez var i Liverpool i sex år och förde klubben till Champions League-seger 2005 och FA-cupseger året efter. Inför den italienska pressen pratade han också en del om sin tid i Liverpool och förnekade att han skulle ha tappat kontrollen över omklädningsrummet. Relationen med spelarna var bra, menar han.

– Innan jag lämnade klubben så pratade jag med 95 procent av spelarna, och jag kontaktade Steven Gerrard på hans födelsedag, sa Benitez enligt Daily Mail.

Benitez visade sin humor när han pratade om sitt nya hemland.

– I Italien så lever man fotboll och andas fotboll. I Sardinien, där jag var på semester, såg jag reportrar och fotografer vid mitt hotell på alla positioner, 4-5-1, 4-3-3.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN