Mästare – månader efter skräckskadan

FOTBOLL

Opererade bort benbitar från hjärnan

Christian Chivu tvingades operera bort benbitar från hjärnan och trodde karriären var över efter en otäck skada i januari.

Fem månader senare var försvaren i dag med och säkrade trippeln med Inter.

– Jag visste inte om jag skulle kunna spela igen, ännu mindre stå här med alla de här troféerna, säger Chivu med tårarna i halsen till Football Italia

Christian Chivu krockade med Chievos Sergio Pellissier i januari och tvingades till en akut operation. 29-åringen opererade bort benbitar från hjärnan och trodde själ att karriären var över.

Tårögd efter segern

I kväll spelade 29-åringen från start, iklädd en skyddshjälm och fick nyckeluppgiften att stoppa Arjen Robben på vänsterkanten. Rumänen gjorde det med bravur och fick stora ovationer när han klev av med kramp efter 68 minuter.

Efter matchen fick rumänen fira sin tredje titel för året.

– Jag visste inte om jag skulle kunna spela igen, ännu mindre stå här med alla de här troféerna. Det är en dröm, säger Chivu med tårarna i halsen.

”Har inte varit lätt”

Rumänen fick därmed kröna det tuffaste året i sin karriär med ligatiteln, cuptiteln och Champions League.

– Det har inte varit lätt. Men det är tack vare allt hård jobb vi har lagt ner under året då vi visat karaktär i svåra ögonblick. I slutet insåg vi att vi bara skulle vinna de här titlarna om vi verkligen var ett lag.

ARTIKELN HANDLAR OM