Lagerbäcks blixtträning

FOTBOLL

Middag med presidenten ställs in – då tvingar svenskarna ut Nigeria på planen

ABUJA. Kaoset i Nigerias uppladdning fortsätter.

När avskedmiddagen med presidenten sköts upp en dag blixtkallar Lars Lagerbäck i stället spelarna till en första träning redan i kväll i Abuja.

– Viktigast för oss nu är att komma ut på planen, säger Roland Andersson till Sportbladet.

I eftermiddag träffar Lars Lagerbäck sitt nigerianska landslag för första gången.

Klockan 15 svensk tid håller Lagerbäck och hans ledarstab med tre svenskar ett första lagmöte med alla spelarna utom storstjärnan, Chelseas John Obi Mikkel, som rehabtränar sitt knä hemma i London.

Mötet hålls i konferensrummet Borno på lyxhotellet Hilton Transcorp i huvudstaden Abuja, där hela VM-truppen också bor.

– Det ska bli spännande. Man kan killarna som fotbollsspelare nu men jag har inte träffat många av dem så jag vet ganska lite om deras personligheter, sa Lagerbäck i går till Sportbladet när vi följde med honom på resan till Abuja och VM-äventyret som då började.

Ändrade planer

I kväll skulle hela truppen sedan ha en avskedsmiddag med landets president, Goodluck Jonathan, på hotellet för att sedan flyga till London i morgon bitti och göra sin första träning under Lagerbäck på lördag.

– Det blir ingen träning här, sa assisterande förbundskaptenen Roland Andersson till Sportbladet i går just när de landat.

Men när Lagerbäck & Co kom fram till hotellet i går kväll fick de reda på att presidenten inte hade möjlighet att komma på torsdagskvällen och därför hade middagen skjutits upp till fredagskvällen, vilket innebär att man skulle komma iväg till London först på lördag och inte kunna börja träna förrän på söndag.

Men i dag bestämde Lagerbäck plötsligt att man skulle lägga in en träning redan i kväll då det blev en lucka när avskedmiddagen ställdes in. Han får förbundet att öppna upp hela nationalarenan för en timmes träning.

– De kommer att träna i kväll klockan 17 på National Stadium, säger landslagets presschef Idag Peterside till Sportbladet.

Vill ut på planen

Nigerias förberedelser har präglats av kaos med inställt miniläger i London i april, flyttad VM-bas och flera avbokade och ändrade träningsmatcher.

Lagerbäck är nu ivrig att komma igång med träningen då det bara återstår tre veckor till VM börjar.

Eller som Roland Andersson sa i går:

– Viktigast för oss nu är att komma ut på planen och göra konstruktiva övningar, stoppa och visa så mycket vi kan hur vi vill ha det.

ARTIKELN HANDLAR OM