Malmö FF

”Det är kaos – hur stort som helst”

avPatrik Brenning

Malmö svenska mästare efter ny uppvisning

1 av 11

Malmö FF är svenska mästare i fotboll.

Ett kokande Swedbank Stadion firade klubbens 16:e SM-guld efter en ny uppvisning av Sveriges bästa fotbollslag.

– Vi är det bästa laget detta året. Så är det bara, säger Guillermo Molins till Canal Plus.

Fullsatt, fest och all press på det unga Malmö-laget. Men alla Helsingborgare med hopp om att MFF skulle darra kunde ge upp sina gulddrömmar direkt.

Daniel Larsson var fullständigt lysande när skåningarna säkrade guldet redan efter en halvlek mot Mjällby. 23-åringen snappade först upp bollen efter ett misstag av Mjällbys Juan Robledo och passade fram Jiloan Hamad som satte 1-0 på volley efter 17 minuter.

Värdiga mästare

Strax innan halvtid löpte sig Larsson sedan fri och assisterade Agon Mehmeti som lade in 2-0 i öppet mål. Resten av matchen var en enda lång guldfest för MFF som lär fortsätta långt in på natten.

– Känslan har varit helt fantastiskt under hela matchen. Den här inramningen har jag aldrig varit med om. Det var gåshud redan under lineupen, säger guldhjälten Daniel Larsson till Canal Plus.

”Hur stort som helst”

Guldet är Malmö FF:s första sedan 2004 och 16:e totalt. En stor triumf för Roland Nilsson och hans snabba, tekniska och positiva fotboll.

Det går inte att påstå annat än att Malmö, som gjort flest mål och släppt in minst antal i allsvenskan i år, är värdiga mästare.

– Vi är det bästa laget detta året. Så är det bara, säger Guillermo Molins till Canal Plus.

Vad säger du om stämningen?

– Du ser själv, det är kaos. Det är hur stort som helst,

ARTIKELN HANDLAR OM