”Vi kommer att ringa Mutumba”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Men AIK behöver hjälp med Obolo

AIK kommer att ta kontakt med ungerska Videoton för att höra sig för om möjligheterna att köpa tillbaka Martin Mutumba.

Det säger sportchefen Jens Andersson som samtidigt uppger att klubben behöver hjälp för att värva Ivan Obolo.

– Skulle Ivan Obolo spela i AIK igen kommer det att krävas extern hjälp för att ro hem en sådan grej, säger Jens Andersson till Sportbladet.

Martin Mutumba har inte fått chansen i ungerska Videoton.

Nu kommer 25-åringen allt närmare en sensationell comeback i AIK.

Tvingas vänta med värvningar

– Det återstår att se om det blir realistiskt eller inte. Vi sitter i ekonomiarbete just nu och tittar på vilka förutsättningar vi har. Så länge vi inte antagit det är det svårt att agera på transfermarknaden och jag har inte haft någon kontakt med Martin. Men scoutingarbetet fortlöper, säger sportchefen Jens Andersson.

Kommer du att ta kontakt med Martin nu?

– Det är klart det ligger i mitt arbete att se vilka lösningar som finns inför nästa år så det kommer jag att göra. Men han har lång tid kvar på sitt avtal så jag vet ännu inte vilka möjligheter han har att komma ur det.

Bojan Djordjic är dock inte aktuell för en comeback i dagsläget. En annan gammal guldhjälte som finns på AIK:s önskelista är däremot Ivan Obolo. Klubben har träffat 29-åringen i Argentina men Andersson utesluter en värvning utan finansiell uppbackning.

Jagne kan gå

– Skulle Ivan Obolo spela i AIK igen kommer det att krävas extern hjälp för att ro hem en sådan grej. Det återstår att se, som jag sade är vi i ett läge där vi tittar över ekonomin.

Samtidigt har klubben börjat se över sin befintliga trupp. Samtal förs med Daniel Tjernström och Kenny Stamatopoulos om förlängningar av deras utgående kontrakt. Målvakten Nicklas Bergh lämnar däremot truppen och även anfallaren Saihou Jagne kan försvinna.

– Vi har inte börjat prata med honom ännu men det är rimligt att vi kommer att göra det.

Vill ni behålla honom?

– Det återstår att se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM