”Barça var bara ett mellansteg för Ibra”

FOTBOLL

Italienska experterna: Zlatan har velat till Milan hela tiden

MILANO. Zlatan ville hela tiden till Milan. Barcelona var ett andraval.

Därför presterade han inte fullt ut i Spanien. Det hävdar den italienske tv-profilen Carlo Pellegatti.

– Barcelona var bara ett mellansteg för Ibra, säger Milan-experten.

Foto: Tv-profilen Carlo Pellegatti hävdar att Zlatan aldrig ville gå till Barça. Och nu när Ibra är i drömklubben Milan gör han mål som aldrig förr.

Större än störst. Det är Zlatan Ibrahimovic just nu. Han fick toppbetygen 8 och 7,5 i de italienska tidningarna i går och blir överallt hyllad till bristningsgränsen.

Även i Juventus och Inter blev Zlatan snabbt en nyckelspelare men i Milan tycks Ibra om möjligt vara ännu större. En person som säger sig ha förklaringen till Zlatans rödsvarta framgång är Carlo Pellegatti. Han är en mycket rutinerad Milan-expert och tv-profil och har precis gett ut boken Med Milan i hjärtat.

– Ibra hade egentligen aldrig Barcelona som förstaval. Milan var redan 2003 då han var i Ajax den klubb Ibra ville till, säger Pellegatti och fortsätter:

– Sommaren 2006 var det som bekant väldigt nära att Zlatan hamnade i Milan. Nu blev det inte så och eftersom han är ett superproffs gjorde han i stället enormt bra ifrån sig i Inter.

Raiola lovade flytt

Enligt Pellegatti flirtade Zlatan dock på slutet av sin tid i Inter med Milan.

– Där förekom kontakter via sms och annat, efter att Ibra inte längre var så nöjd i Inter. Men ingen öppning fanns just då, våren och försommaren 2009, och den alltid like smarte Raiola sa till Ibra att du måste röra på dig och så lovar jag att du inom något eller några år får komma till Milan.

Därför, menar Pellegatti, var Ibra inte på topp i Spanien och Barcelona.

– Han är ett proffs och han var bra även där. Men han hade inte hjärtat med sig där och man ser att så fort han fick en chans att dra så tog han den.

Pellegatti är helt klart rödsvart och subjektiv i sitt sätt att se på saker, men man ska minnas att han också sitter på kontakter i Milans innersta kretsar och vet mycket om spelet bakom kulisserna.

”Vill vara nummer ett”

Det gör även Gazzetta dello Sports Milan-expert Alessandra Bocci. Hon tror också att den psykologiska faktorn är viktig för Zlatan.

– Han ville spela i Milan redan som ung, Milan är det klassiska laget. Och Zlatan har ett stort behov att känna sig som nummer ett och det är han i Milan och har varit i alla sina italienska lag.

ARTIKELN HANDLAR OM