Olsson sänkte Elmander med spark

FOTBOLL

Hett mellan svenskarna i Boltons dramatiska vinst

Det hettade till mellan Elmander och Martin Olsson när Bolton tog emot Blackburn.

Olsson sänkte Elmander med en spark i huvudet och fick syna det gula.

Elmander fick ett sår i pannan men kunde fortsätta att spela i matchen som Bolton vann, efter stor dramatik.

I 60 minuten hettade det till mellan planens två svenskar, när Olsson träffade Elmander med en spark i huvudet. Duon hamnade i kamp om en höjdboll, Olsson slängde upp foten högt och den träffade en framrusande Elmander i pannan.

Anfallaren föll ihop och vred sig i smärta. Olsson gjorde ett tecken till domaren, som kan tolkas som att han tyckte att Elmander tog i lite, men i Elmanders panna syntes ett litet sår efter incidenten.

Olsson fick syna det gula.

Martin Olsson var tillbaka i startelvan efter skada och var nära att fixa straff till sitt Blackburn på tilläggstid i första.

”Olsson ville ha straff”

Den kvicke mittfältaren gick förbi sin försvarare, rycktes i armen och föll, förvisso lätt, men domaren kunde ha blåst utan att ha gjort bort sig.

I andra halvlek fick Bolton Mark Davies utvisad. Blackburn pressade på för att spräcka målnollan, och borde fått straff efter en hands i Boltons straffområde.

Bolton tog ledningen

I stället kunde nyligen inbytte Muamba pricka in Boltons ledningsmål efter att bollen damp ner framför honom i boxen.

Johan Elmander rev och slet, sin vana trogen, matchen igenom och var nyttig även om det inte blev något mål för den hete landslagsmannen den här gången.

Dramatisk avslutning

Bolton såg ut att gå mot tre poäng, men med fem minuter kvar rann Mame Biram Diouf igenom och placerade in kvitteringen.

Men bara en minut senare kunde Bolton avgöra genom Stuart Holden.

Ett tröttkört Bolton tvingade sedan stånga sig igenom sex tilläggsminuter, och kiom undan en kvittering med nöd och näppe.

Matchen slutade 2-1 till Bolton.

ARTIKELN HANDLAR OM