Curlingdamer en match från EM-final

FOTBOLL

Men herrarna missade medalj

Herrlaget blev utan medalj.

Men det orutinerade damlaget är på väg mot medalj i curling-EM.

– Så grymt. En sån jädra bra match, jublade Stina Viktorsson efter 5–3-segern mot Schweiz.

Laget med Stina Viktorsson, Christina Bertrup, Maria Wennerström och Margaretha Sigfridsson vann sent på torsdagskvällen sin slutspelsmatch mot Schweiz med 5–3. Nu väntar semifinal mot Ryssland.

Seger där och det blir final mot Skottland.

Dramatisk avslutning

Det var en tät och poängfattig match mot hemmanationen Schweiz, där lagen mest kämpade om förmånen att ha sista sten i den sista omgången. Den kampen vann Viktorsson och Sverige. När den sista omgången började stod det 3–3 på resultattavlan i hallen i Champery.

Segern säkrades sedan den 25-åriga Viktorsson spelat strålande i slutomgången. Viktorsson briljerade med en konstslag med svenskornas nästa sista sten. Schweiz hade inget svar och Viktorsson behövde inte ens använda sin sista sten för att vinna.

– Ni levererade när det behövdes som alla mest. Så grymt bra tjejer, jublade förbundskapten Peja Lindholm i tv-sändningen.

Edin missade

Däremot är herrlaget som vann EM-guld i fjol inte i spelet om medaljerna i år. Niklas Edin och hans lag förlorade sista gruppspelsmatchen under torsdagen och har spelat färdigt.

Det svenska laget – där även Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll ingår – ledde större delen av matchen, men Skottland lyckades kvittera och vann med 7–5 efter skiljeomgång. Edin hade chans att avgöra både i den tionde omgången och skiljeomgången, men missade.

Sverige slutade därmed sexa, men är trots det klart för VM i april.

ARTIKELN HANDLAR OM