”Det handlar inte om någon duell”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo trött på jämförelserna med Messi

Cristiano Ronaldo och Leo Messi är världens just nu hetaste fotbollsspelare.

Duon har tillsammans gjort 27 mål på de tolv första omgångarna men Ronaldo är trött på jämförelsen inför årets El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid.

– Att prata om en duell mellan mig och Messi är löjligt. Det är en duell mellan Spaniens två bästa lag, säger Ronaldo till AP.

Foto: AFP

Jämförelsen är ofrånkomlig. Real Madrid superstjärna Cristiano Ronaldo leder skytteligan på 14 mål, ett före ärkerivalen Barcelonas Leo Messi. Världens två kanske bästa spelare som på måndag möts i en av Europas hetaste matcher.

Aldrig gjort mål mot Barça

– Att prata om en duell mellan mig och Messi är löjligt. Det är en duell mellan Spaniens två bästa lag. Messi kommer, precis som jag, göra allt han kan för att hjälpa sitt lag att vinna, säger Ronaldo till AP.

25-åringen är ändå betydligt sämre än Messi när det gäller att göra mål i just El Clásico. Ronaldo har på sina fem matcher mot Barça fortfarande inte gjort något mål samtidigt som Messi satt sju mål på åtta matcher mot Real.

– Jag är inte besatt av att göra mål. Jag är inte besatt av att göra mål mot Barça. Jag vill göra mål mot alla, inte bara Barça, och försöka göra mitt bästa mot alla. Självklart skulle det vara speciellt, men min motivation är samma som alla andras.

”Kan bli helt avgörande”

Ett annat intressant möte i matchen är José Mourinhos med Barcelona-publiken. Portugisen har ett förflutet i just Barça och är inte populär i staden efter att ha skickat laget ur Barcelona i Champions Leagues semifinal med sitt Inter förra säsongen.

– Det är bara naturligt att publiken på Camp Nou hälsar vår coach på ett negativt sätt efter det som hände i Champions League-semifinalen förra året när han var i Inter. Men vi är inte oroliga för det. Vi kommer att koncentrera oss ordentligt och kommer inte älta något orelaterat än matchen som sådan.

Är det är viktiga poäng som står på spel råder det dock inget tvivel om.

– El Clásico kan bli helt avgörande, säger Ronaldo.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga