Stjärnmålvakt greps i natt för mord

Publicerad:
Uppdaterad:

Misstänks ha lejt mördare för att röja exflickvän ur vägen

Foto: AP/Correiobraziliense/Odia online

RIO DE JANEIRO. Polisen i Rio har gripit den brasilianske stjärnmålvakten Bruno, 25.

Han anklagas för att ha lejt en mördare som styckat mamman till målvaktens fyra månader gamla son.

– Den som utförde beställningen slaktade henne i bitar och gav resterna till Brunos rottweilers, säger målvaktens 17-årige kusin.

Bruno Fernandes och den mördade, 25-åriga Eliza Samudio, lärde känna varandra på en fest i Rio de Janeiro som Flamengos tredjemålvakt Paulo Victor arrangerade förra året. Spelarna hyrde in prostituerade tjejer till festen som slutade i en gruppsexorgie.

”Tvingade fram abort”

Några månader senare kontaktades Bruno av Eliza som hävdade att hon blivit gravid med honom under orgien. Bruno, som är gift och har två barn, blev vansinnig och tvingade henne att dricka ett medel för att tvinga fram en abort.

Eliza anmälde den kände målvakten men polisen i Rio brydde sig inte om att utreda fallet. När sonen föddes bjöd Eliza in Bruno för att träffa sitt barn i hemlighet på ett hotell. Eliza frågade Bruno om han kunde stå för underhållet för barnet. Flamengos stjärnmålvakt erbjöd henne 12 000 kronor i månaden.

När Eliza begärde 40 000 kronor ska han ha mordhotat henne.

Blev bortrövad

Den 4:e juni i år försvann Eliza och har varit efterlyst sedan dess.

I flera veckor har det figurerat misstankar om att Bruno låtit någon föra bort henne till hans sommarställe utanför Belo Horizonte, 44 mil norr om Rio. De misstankarna bekräftades i veckan efter att polisen fått ett tips om att Brunos 17-årige kusin var delaktig i bortrövandet av Eliza. Polisen grep honom i målvaktens villa i onsdags morse och efter sju timmars förhör erkände kusinen att han var med om att föra Eliza till Brunos sommarställe.

– Flickan blev slaktad. Bruno betalde 12 000 kronor till en knarklangare för jobbet. Hon är begravd. 17-åringen vet var, har vittnet sagt som tipsade polisen om kusinen.

Matades till hundar

Enligt uppgifter till polisen ska 25-åriga Elizas döda kropp getts till Brunos fyra fullvuxna Rottweilers som vaktar hans sommarställe. Benresterna ska ha blandats med cement och grävts ned i hans trädgård.

Sent i natt när polisens tekniker bekräftat att blod som hittats i Brunos Land Rover tillhör Eliza, gav stjärnmålvakten upp sin flykt. Han och hans kompis Maccarão, som misstänks vara den som utfört mordet, lämnade in sig till polisen i Rio de Janeiro.

Henrik Brandão Jönsson

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.