”Vi spelar för vårt liv”

FOTBOLL

Skador stör Barça inför avgörandet – öppnar för Zlatan från start

BARCELONA. Skador och avstängningar stör Barcelona inför ligafinalen på Camp Nou. Det öppnar för en Zlatan Ibrahimovic från start igen i årets viktigaste match.

– Vi spelar för vårt liv, säger Pep Guardiola inför mötet med Valladolid när ligan ska avgöras.

I kväll har Zlatan Ibra­himovic chansen att ta sin sjunde ligatitel på åtta säsonger som fotbollsproffs. Förutom en andraplats i Holland med Ajax 2004, har Ibrahimovic vunnit två holländska ligatitlar och fem italienska scudetti på lika många år i Italien.

”En svår match”

Om Barcelona slår Valladolid i kväll har han en till. Katalanerna har inte förlorat en enda ligamatch på hemmaplan under den gångna säsongen och bara spelat oavgjort på Camp Nou en gång.

– Det största misstag vi kan göra är att tro att vi är klara segrare. Det här är en svår match eftersom Valladolid spelar för sin överlevnad, säger Pep Guardiola, som tvingas klara sig utan några av lagets nyckelspelare.

Xavi är avstängd och Andrés Iniesta enligt egen utsago inte redo för nittio minuters spel.

Det kan öppna dörrarna i startelvan för Zlatan.

När Barcelonas båda kreativa mittfältare saknas talar mycket för att Guardiola plockar ner Leo Messi som en sorts nummer tio strax bakom tremannaanfallet, ett drag han provat ett par gånger under säsongen, eller sätter offensiva Pedro eller Jeffren som yttermittfältare.

”Mycket nöjd”

Zlatan Ibrahimovic har startat på bänken i två av de tre senaste matcherna, men hans tränare har fortsatt ­bara gott att säga om förra ­sommarens jättevärvning.

– Jag är mycket nöjd med Zlatans insats, han har gjort en bra säsong och hjälpt oss mycket, säger Guardiola, som inte vill kommentera den senaste tidens rykten om att Premier League-klubbar drar i svensken.

– Jag tänker inte prata om det nu. I morgon ska vi försöka genomföra något mycket stort som Zlatan bidragit till att möjliggöra. På måndag ska vi sätta oss ner och prata igenom framtiden i lugn och ro, säger Guardiola.

Real Madrid, som ligger en poäng bakom Barcelona, möter Málaga i dag och trots att ligan lever i sista omgången är tongångarna i Real bistra.

– Det känns som att det nästan är omöjligt att vinna ligan i år, säger Sergio Ramos till Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM