Tevez kan göra som Rooney

FOTBOLL

”Vi ska träffas på fredag”

Carlos Tevez kan vara på väg att göra som Wayne Rooney.

Efter att öppet gjort klart att han vill lämna säger nu stjärnas agent att Tevez tills vidare är beredd att spela med laget och parterna har nu ett möte inplanerat.

– Jag kommer att tala med honom på fredag, säger managern Roberto Mancini till AP.

Wayne Rooney sade i höstas att han skulle lämna Manchester United för att i nästa stund skriva på ett nytt kontrakt. Nu kan Carlos Tevez vara på väg att göra detsamma.

”Kommer att stanna”

26-åringen meddelade i dagarna att han lämnat in en transferbegäran till klubben eftersom det är ”omöjligt” för honom att stanna. City gick i sin tur ut och sade att de vägrade att gå med på kravet.

Nu är tongångarna mildare.

– Jag ska tala med honom på fredag. Jag hoppas att han fortsätter spela med oss... och göra mål för oss, säger managern Roberto Mancini.

– Carlos är vår spelare och kommer att stanna hos oss.

”Spelar om han blir uttagen”

Tevez agent Kia Joorabchian har samtidigt gett en intervju till holländska Daily Telegraph. Han säger nu att argentinaren, trots tidigare uppgifter, är beredd att fortsätta spela tills en övergång kan genomföras.

– Carlos kommer att spela om han blir uttagen och kommer göra sitt allra bästa. Vi förstår om fansen inte är glada men de kände förmodligen inte till Carlos känslor de senaste sex månaderna. Just nu handlar det inte om att han ska till en annan klubb. Inget är uppgjort.

Agenten vidhåller dock att Tevez fortfarande vill lämna klubben.

– När Carlos skrev på för City såg han en vision från ägarna och vägen klubben ville vandra. Han var väldigt upprörd efter att de inte kvalificerade sig för Champions League. I somras ville han lämna klubben men City lovade honom några saker som de sedan inte kunnat hålla, säger Kia Joorabchian.

ARTIKELN HANDLAR OM