Fler PL-matcher i fara – vintervädret fortsätter

FOTBOLL

Vädret kan skapa kaos
i Premier League

Foto: West Hams Carlton Cole ser ut att ha rätt roligt i snödrivan. Hammers match mot Blackburn var en av få på brittisk toppnivå som kunde genomföras i helgen.

Jul- och nyårshelgen är en av de mest intensiva perioderna i brittisk fotboll och beskrivs ofta som en avgörande period för utgången av hela säsongen.

Det extrema vintervädret på öarna riskerar nu att skapa kaos i seriesystemet.

Under den gångna helgen spelades bara två Premier League-matcher medan resten, bland annat seriefinalen mellan Chelsea-United, ställdes in. Sju matcher kunde genomföras i The Championship medan bara en kunde spelas i League One.

Inför jul- och nyårshelgen, den mest intensiva spelperioden under säsongen, riskerar fler matcher att ställas in på grund av vädret.

De brittiska meteorologernas prognoser spår fortsatt vintrigt väder med mer snö och temperaturer under fryspunkten.

Späckat schema

Under helgen spelas det inte mindre än tre fulla omgångar i Premier League och skulle fler matcher ställas in kan det bli kaos i det redan täta spelschemat.

Fyra lag i Premier League, de stora pjäserna United, Chelsea, Arsenal och Tottenham, är dessutom kvar i Champions League vilket gör det ännu svårare att klämma in matcherna senare. Både United och Spurs har varsin inställd match mot Blackpool.

– Vi har redan börjat titta på alternativa datum och vi kommer att arbeta tätt med de drabbade klubbarna för att komma överens om nya speldatum så fort som möjligt, säger en talesman för ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM