Norling: ”Förstår att han är besviken”

Foto: BJÖRN LINDAHL
FOTBOLL

Simon Thern, 25, blev petad i AIK och delade ut flera pikar till Rikard Norling i en intervju med Sportbladet häromdagen.

Nu svarar AIK-tränaren på orden.

– Jag förstår att han är besviken, säger Norling till Fotbollskanalen.

Simon Thern, 21, lånades ut från Heerenveen till AIK inför förra säsongen.

Mittfältaren startade i de flesta matcherna under våren, men petades av tränaren Rikard Norling efter sommaren.

– När jag kände att jag var i som bäst form så blev jag bortplockad i de sista tio, elva matcherna, sa Thern i en lång intervju med Sportbladet häromdagen.

Där berättade 21-åringen, nu i IFK Norrköping, att han tyckte att han förtjänade mer förtroende i AIK och delade ut några kängor till Norling, bland annat för lagets sätt att spela.

”Bannar mig själv för det”

– Norling inspireras av Torinos sätt att spela. Men AIK är inte Torino, AIK är Inter om man översätter det till svenska. Men att stå med elva man på egen planhalva mot Sundsvall hemma känns inte som rätt sätt, sa Thern.

Nu svarar Rikard Norling på kängorna.

– Haha, det känns ju som att Simon och jag har på något sätt skapat någon form av arbetsrelation som är ganska djup och jag kan se honom sitta där med glimten i ögat, så det är inga konstigheter, säger Norling till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Jag fick inte riktigt till så att han blommade ut på det sättet som han har potentialen att göra och det är klart att jag bannar mig själv lite för det. Sedan är det ju också så att jag tror att han kommer att få en riktigt fin tid i Norrköping, mycket på grund av var han var motsvarande tid förra året då han kom till det här lägret och hade problem med en underkroppsskada vilket gjorde att han inte kunde träna för fullt och inte kunde spela matcher fullt.

”Kommer inte undan det”

I intervjun med Sportbladet berättade Thern att han ”tyckte att han förtjänade mer än han fick”, men att han fick leva med Norlings val.

Norling:

– Det är ju mitt jobb att jag inte kommer undan det att jag måste ta ut ett lag och ofta spelarna som inte känner att man blir uttagna hela tiden och först blir besvikna, och jag förstår att han är besviken.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM