Bäste målskytten missar 08-derbyt

Uppdaterad 2015-04-13 | Publicerad 2015-04-12

Han är Djurgårdens bäste målskytt på Tele2, men får inte vara med i slaget om arenan.

Amadou Jawo kan inte spela derbyt efter att ha vridit till knäet på träning.

– Det är riktigt tråkigt, säger han.

Följ ämnen

Sedan flytten från Stadion har Amadou Jawo gjort sju mål för Djurgården på Tele2 Arena. Därmed är han blårändernas målfarligaste spelare på hemmaplan.

I torsdags satt Jawo på bänken under hela mötet med Häcken, vilket innebar att han kunde köra hårdare på fredagens pass.

Men där gick något fel, vilket gör att anfallaren står utanför Djurgårdens trupp till måndagens derby mot Hammarby.

– Tyvärr vred jag till knäet i fredags. Det tar fem-sex dagar, säger han.

Hur känns det att missa stormatchen?

– Det är riktigt tråkigt. Det är en av de matcher jag verkligen har sett fram emot denna säsong. Men huvudsaken är att vi tar tre poäng.

Mrabti i ny roll

I stället ser Pelle Olsson ut att laborera friskt med sin startelva. Enligt Expressen kommer mittfältaren Kevin Walker bänkas för att göra plats för en 4-3-1-2-uppställning med Kerim Mrabti som släpar bakom Sam Johnson och Nyasha Mushekwi.

20-åringen är inställd på att göra avtryck i derbyt.

– Det ska bli jättekul att för första gången få spela ett stort derby. Det blir den största matchen jag hittills har fått spela i min karriär. Jag är riktigt laddad, säger Mrabti.

I mars lämnade mittfältaren Sirius för spel i Djurgården. Han hoppade in efter en kvart i debuten och spelade från start i andra omgången. Själv tycker han att hoppet mellan divisionerna har gått smidigt.

– Folk frågar mig alltid hur stor skillnaden är mellan superettan och allsvenskan. Skillnaden är att folk springer mer, att det är mer duellspel, och att det blir mål när bollen går in i boxen. Alla är effektiva. Jag tycker att det passar mig bra.