Feyenoord

Flörten med Guidetti – vill bilda anfallspar

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Kuyts hyllning till svenske anfallaren

Dirk Kuyts återkomst till Feyenoord till nästa säsong är bekräftad.

Nu vill den förre Liverpool-spelaren bilda anfallspar med John Guidetti.

– Han vore en enorm tillgång, säger Kuyt till holländska De Telegraaf.

På väg till Tyskland?

John Guidettis säsong med Celtic går mot sitt slut. Mycket tyder på att det endast blir en säsong i den skotska klubben då förhandlingarna om att göra låneavtalet från Manchester City permanent avbrutits sedan länge.

Den svenske anfallaren har efter succéstarten i klubben haft svårt att ta en startplats och pratat sig varm om Feyenoord – något som inte togs emot väl hos Celtic-supportrarna eller tränaren Ronny Deila.

I sommar löper Guidettis kontrakt med Manchester City och han blir bosman, fri att skriva på för intresserade klubbar utan övergångssumma. Han har kopplats ihop med en rad klubbar, men främst med en återkomst till holländska Feyenoord där han gjorde succé på lån säsongen 2011/12.

”En riktig Feyoord-spelare”

Den holländska klubben har redan knutit till isig Dirk Kuyt till nästa säsong. Och den förre Liverpool-spelaren hoppas att Guidetti gör honom sällskap.

– Han har redan visat sig vara en riktig Feyenoord-spelare. Likt mig klickade han väldigt snabbt med fansen, säger Kuyt som själv spelade för klubben tidigare i karriären.

Kuyt antyder att de bägge skulle kunna bilda ett hett anfallspar.

– Ska jag vara ärlig har inte sett så mycket av honom sedan han lämnade Feyenoord eftersom han inte spelat så mycket för Manchester City och det varit svårt att följa skotska ligan från Turkiet där jag spelat. Men om han får vara frisk och nå upp i den kvalitet han hade under tiden i Holland vore han en enorm tillgång, säger Kuyt till De Telegraaf.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Feyenoord

Ronny Deila

Turkiet

John Guidetti

Manchester City