Ligue 1 2015/2016

– Zlatan är en del av detta, som de andra

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

PARIS. Ett gigantiskt gap i tabellen tar inte bort smaken av stormatch mellan Paris Saint-Germain och Marseille.

Zlatan Ibrahimovic är spelklar inför söndagens Clasico, men hans tränare vill inte prata om svensken som given.

– Under säsongen kommer alla spelare utsättas för konkurrens, och Zlatan är en av dem, säger Laurent Blanc.

Tolv poäng skiljer Paris Saint-Germain och arvsfienden Marseille åt i tabellen när Frankrikes två största publiklag möts i Paris.

– Det är ett starkare lag, PSG kan byta ut sju spelare och ändå behålla samma nivå. Sen är det här alltid en speciell match, även om det är nivåskillnad, säger Marseilles tränare Michel inför hans första franska Clasico.

Rest från Ukraina

Olympique Marseille fick en smakstart under spanjorens styre, men har sedan halkat ner till sextonde plats i tabellen som leds av PSG.

– Det är inte vilken match som helst förstås, men det är ju samma tre poäng som står på spel som annars, säger PSG:s tränare Laurent Blanc.

Inget av lagen har haft någon optimal uppladdning inför vad som för många supportrar är årets viktigaste möte. PSG hade lång resväg från Ukraina och onsdagens Champions League-möte med Sjachtar Donetsk, och Marseille fick i torsdags stryk av Slovan Liberec i Europa League på hemmaplan.

– Det var inte förrän i går, fredag, som vi kunde börja förbereda matchen, säger Laurent Blanc, som låtit Zlatan Ibrahimovic spela hela de fyra senaste matcherna för PSG.

Fyller 34 i dag

På frågan om det kan bli känsligt att behöva bänka svensken under säsongen säger Blanc:

– Det är känsligt att vara tränare. Alla spelare säger att konkurrens är bra, men ofta tycker de bara om konkurrens mellan andra i laget. Min plan är att låta Zlatan spela, han kan bli mycket bättre, men spelar han mer kommer vi få honom att hitta sin nivå. Under säsongen kommer Zlatan och alla andra utsättas för konkurrens, och vi måste spara vissa spelare. Zlatan är en del av detta, som de andra.

Ibrahimovic fyller 34 år just i dag, men någon födelsedagspresent har hans tränare inte förberett.

– Jag hoppas att det blir han som ger oss något i morgon, säger Laurent Blanc, som inte vill resonera kring huruvida Ibrahimovic börjar bli gammal:

– Gammal är man när man inte kan springa längre. Precis som alla blir han ett år äldre varje år, men så länge man kan springa kan man spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1 2015/2016

Laurent Blanc

Zlatan Ibrahimovic

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1