Cavani: ”Jag kanske lämnar PSG i sommar”

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-05-08

PSG-stjärnan om att bli flyttad till förmån för Zlatan

Sedan flytten till PSG är Edinson Cavani inte längre någon skyttekung.

Nu talar han ut om att spela andrafiol åt Zlatan – och huruvida han flyttar i sommar.

– Jag hade gjort många fler mål om jag spelade som central anfallare.

Sedan han värvades dyrt från Napoli har Edinson Cavani haft det tufft i Paris SG. Den tidigare Serie A-skyttekungen har fått acceptera att Zlatan Ibrahimovic spelar central anfallare i den franska storklubben och själv har han fått husera på högerkanten.

Därifrån har han haft det svårare att göra mål, och när han fått spela centralt i Zlatans frånvaro har det inte heller lossnat.

I en intervju med franska magasinet GQ talar han ut om de snart två säsongerna i PSG.

– Jag hade gjort många fler mål om jag spelade som central anfallare. Jag vill spela där och i den positionen skulle mina insatser definitivt förbättras. Det är rollen jag föredrar, säger Cavani till tidningen.

”Jag var tvungen att flytta ut på kanten”

Precis som svensken har Cavani varit föremål för flyttrykten till sommarens transferfönster.

– Kommer jag stanna i PSG? Det kanske jag gör, kanske gör jag det inte. Jag vet inte vad som kommer att hända. När jag anlände i Paris var jag tvungen att flytta ut på kanten, men folk förstår inte hur mycket den förändringen har påverkat mitt spel, säger uruguayanen.

Cavani har gjort 13 ligamål för PSG denna säsong, fyra färre än lagkamrat Zlatan som även spelat nio färre matcher. Den franska skytteligan leds av Lyon-stjärnan Alexandre Lacazette som dunkat in 27 mål hittills.