Mourinhos nya drag: Slutskämtat i Chelsea

Publicerad:

FOTBOLL

Får inte skämta på träningarna: "Är inte glada"

Chelsea har gjort en rekorddålig ligastart.

Men nu har Eden Hazard, Diego Costa och Cesc Fabregas skojat färdigt. José Mourinho har infört ett skämtförbud på träningsanläggningen, enligt The Telegraph.

– Det är klart att vi inte är glada, alla är ledsna över resultaten, säger Nemanja Matic inför mötet med Maccabi Tel Aviv.

Chelsea har bara plockat fyra poäng på de fem inledande omgångarna i Premier League och har gjort sin sämsta säsongsstart på 29 år.

För att få till en vändning på den usla säsongsinledningen har nu managern José Mourinho infört ett skämtförbud på träningsanläggningen, enligt The Telegraph.

"Alla är ledsna"

Den engelska tidningen skriver att klubben inte haft några krismöten utan i stället ska ett större fokus på träningarna vända den dystra trenden.

– Det är klart att vi inte är glada, alla är ledsna över resultaten, säger mittfältaren Nemanja Matic på en presskonferens inför mötet med Maccabi Tel Aviv i Champions League.

Sedan Mourinhos återkomst 2013 har annars humorn och den glada stämningen varit det tydligaste tecknet på en Chelseaträning, men nu är det slutskämtat för att ha hitta tillbaka till grunderna och spelet som klubben visade upp i fjol.

– Vi känner oss dåliga och är i en svår situation då vi har fyra poäng efter fem matcher vilket inte är normalt för vårt lag. Chelsea är inte vana vid sådana här sviter, men det här är verkligheten nu, säger Nemanja Matic.

– Vi måste jobba hårt för att nå upp till nivån vi hade förra säsongen. Jag vet inte vad som hänt, men det är inte bra och vi måste se vad vi kan göra för att bli bättre som ett lag.

"Vi måste vinna för självförtroendet"

Samtidigt spekuleras det i att Mourinho funderar på ett antal förändringar i laget mot Tel Aviv i morgon för att väcka formsvaga spelare som Branislav Ivanovic, Eden Hazard och Diego Costa.

– Vi måste vinna, för vårt egna självförtroende och för våra fans, säger Matic.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.