Skrek under tysta minuten – slogs ner

avKristopher Karlsson

”Sprang in i honom på hotellet efter matchen”

1 av 3

Den tysta minuten – för att hedra offren i Paris – stördes av höga rop från den bosniska klacken inför playoff-mötet med Irland.

Nu uppger bosniska nyhetssajten Source att mannen som störde tystnaden misshandlades av andra bosniska supportrar.

Efter terrorattackerna i Paris i fredags har fotbollsvärlden slutit upp för att hedra offren. Under samtliga play off-matcher har en tyst minut alternativt applåderande hyllningar hållits inför matcherna.

Returmötet mellan Irland och Bosnien & Hercegovina tog dock en tråkig vändning. Från den tillresta Bosnien-publiken stördes den tysta minuten, i synnerhet av en person som skrek högljutt innan han tystades av burop från hela Aviva Stadium.

Nu uppger bosniska nyhetssajten Source att supportern i fråga var berusad under sitt utbrott, och att han senare under kvällen konfronterats och misshandlats av andra bosniska supportrar.

”Han var den enda”

En supporterkälla berättar för sajten:

– Jag känner inte killen, vet inte vad han heter. Jag vet att han var full och att han var den enda som inte respekterade den tysta minuten med sitt skrikande. Några av våra fans sprang in i honom på hotellet efter matchen och frågade honom om det var han som skrek. Han höjde rösten och sa att det var han. Så våra fans slog honom ett par gånger.

Irland vann returmötet 2-0 och spelar EM 2016 i Frankrike på Bosnien & Hercegovinas bekostnad. Bosniska nyhetssajten Avaz konstaterade efter matchen att ”det var karma” sett till vad som hände under den tysta minuten.