Duon lämnar Djurgården

avRasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

Tackas av i samband med matchen mot Sundsvall

Foto: BILDBYRÅN
Jesper Arvidsson och Fredrik Stenman.

Förhandlingarna om nya kontrakt har gått trögt.

I dag lämnade Djurgården beskedet att Fredrik Stenman och Jesper Arvidsson inte får nya kontrakt och lämnar klubben efter säsongen.

– Jag har tillbringat några av mina bästa fobollsår i den här föreningen så det känns vemodigt, säger Stenman till klubbens hemsida.

Fredrik Stenman, 32, var med och tog två SM-guld och två cup-titlar med Djurgården i mitten av 2000-talet.

Återkomsten har inte blivit en lika stor framgångssaga och Djurgårdsprofilen lämnar nu klubben.

– Det handlar om en av Djurgårdens riktig stora spelare under guldåren så det har inte varit något lätt beslut att ta. Fredrik Stenman är en fantastisk person och spelare och ska få en avtackning för åren 03-05 och självklart även för den senaste perioden. Han har varit en viktig spelare för oss både då och nu och förtjänar att få en rejäl hyllning för sin tid i Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till dif.se.

"Det är bittert"

I dag stod det också klart att Jesper Arvidsson, 30, lämnar klubben.

Arvidsson har gjort 60 matcher för Djurgården under sina tre säsonger och har i år varit en grundpelare i Pelle Olssons startelva under säsongen men

– Det är bittert. Det var väl ingenting jag hade trott och hoppats på. Det är mycket tråkigt, säger han.

Tackas av på hemmaplan

Både Arvidsson och Stenman, den sistnämnde utanför truppen med en skada, kommer tackas av i samband med hemmamatchen mot Sundsvall under lördagen.

– Jag har otroligt fina minnen från den här föreningen. Det kommer vara blandade känslor imorgon, framför allt lite sorgliga, säger Stenman till dif.se.

Publicerad: