”Det är det sista du förväntar dig”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Rasar till bilden från välgörenhetsfesten

Utkastad från omklädningsrummet och tvingad att träna på egen hand.

När Manchester United dessutom portade Victor Valdés från klubbens egen välgörenhetsgala fick frun Yolanda Cardona nog.

”Det är det sista du förväntar dig från en av de största klubbarna som Manchester United”, skriver Cardona på Instagram.

Ingen plats i omklädningsrummet, portad från lagfotot och förbjuden att ens ha kontakt med lagkamraterna. De obekräftade uppgifterna presenterade The Guardian i oktober när de skrev om Victor Valdés situation i Manchester United. Men det skulle bli ännu värre.

”Välgörenhet är välgörenhet”

När Manchester United i helgen bjöd in till välgörenhetsgala för att samla ihop pengar till Unicef bjöds samtliga spelare med respektive in. Utom Victor Valdés.

”Att inte bjuda in min man Victor Valdés att delta i United4Unicef är det sista du förväntar dig från en av de största klubbarna som Manchester United. Välgörenhet är alltid välgörenhet”, skriver 33-åringens fru Yolanda Cardona på Instagram till en bild på Valdés leende lagkamrater från galan.

”Vill inte göra dem besvikna”

Valdés frystes ut efter ett bråk med managern Louis van Gaal i somras. Tränaren påstod då att målvakten vägrat spela med klubbens reservlag – något Valdés själv förklarade som ett missförstånd.

Under hösten har 33-åringen legat lågt men för bara fyra dagar sedan vädrade även han sitt missnöje via sociala medier.

”Jag vill inte göra de som vill se mig spela igen besvikna, det är det som motiverar mig att fortsätta. Jag kämpar för att bli fri och kunna njuta av mitt jobb igen”, skrev spanjoren till en bild med texten ”det som inte dödar härdar”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.