John Guidetti

”Feyenoord erbjuder Guidetti kontrakt”

Av: 

Malin Wahlberg

Michael Wagner

FOTBOLL

Kan göra comeback – om pengarna räcker

John Guidetti har flörtat med Feyenoord.

Nu uppges den holländska klubben erbjuda svensken kontrakt.

John Guidetti gjorde succé när han kom till Celtic. Men efter den fina starten har anfallaren haft svårt att ta en plats i startelvan och mycket talar för att det bara blir en säsong i den skotska klubben.

Guidettis kontrakt med Manchester City går ut i sommar och svensken har talat sig varm om sin gamla klubb Feyenoord.

”En enorm tillgång”

Nu uppges den holländska klubben ha erbjudit Guidetti ett kontrakt, enligt Voetbal International. Svensken var utlånad till klubben 2011/2012 och gjorde stor succé.

Dirk Kuyt, som är klar för Feyenoord till nästa säsong, sa i helgen att han gärna skulle vilja bilda anfallspar med svensken.

– Han har redan visat sig vara en riktig Feyenoord-spelare. Likt mig klickade han väldigt snabbt med fansen, sa Kuyt och fortsatte:

– Ska jag vara ärlig har inte sett så mycket av honom sedan han lämnade Feyenoord eftersom han inte spelat så mycket för Manchester City och det varit svårt att följa skotska ligan från Turkiet där jag spelat. Men om han får vara frisk och nå upp i den kvalitet han hade under tiden i Holland vore han en enorm tillgång.

Lönen avgör

En holländsk källa med god insyn i Feyenoord uppger för Sportbladet att diskussionerna mellan Guidetti och Rotterdamklubben är i ett inledande skede, men där den svåraste biten att lösa handlar om ekonomin.

Som Bosmanspelare i sommar kan Guidetti få ekonomiska villkor från andra klubbar som Feyenoord, som för ett par år sedan var på konkursens rand, inte kan matcha.

För Feyenoord vill förutom att få "hem" Guidetti även köpa loss anfallslånet Colin Kazim-Richards från Bursaspor och påbörja bygget av en ny stadion för nära 2,5 miljarder kronor.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

John Guidetti

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

John Guidetti

Manchester City

Feyenoord

Celtic FC