Förslaget som får fansen att dregla

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan i samma elva som Messi och Ronaldo

Enligt spanska Mundo Deportivo kan en All Star-match där de bästa fotbollspelarna från norra Europa ställas mot de bästa från södra Europa.

Godkänns förslaget av UEFA kan Ibrahimovic, Ronaldo och Messi mönstras i samma elva.

Så fick Ronaldo sin superkropp

Spanska Mundo Deportivo rapportarar i dag om att ett marknadsföringsföretag har presenterat idéen om en All Star-match till Uefa. En match likt de som spelas i Nordamerikanska NHL och NBA där två lag bestående av de bästa spelarna ställs mot varandra.

Tidningen säger dessutom att Uefa-presidenten Michel Platini ska vara positivt inställd till en sådan match som kan generera ett enormt tittarintresse såväl som stora intäkter.

Men samtidigt säger de att det först 2017 kan bli en verklighet.

Nord mot syd

Förslaget bygger på att spelare från bland annat Premier League och Bundesliga bildar det norra All Star-laget och spelare från La Liga, Ligue 1 och Serie A bildar lag "syd".

Efter en omröstning online ska trupperna spikas och varje lag får max ha tre spelare representerade. Dessutom ska en tränare från samma ligor väljas ut.

Skulle matchen gått av stapeln i år betyder det att elvan i lag ”syd” kunnat innehålla superstjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. På andra sidan hade vi kunnat hitta Eden Hazard, Arjen Robben och Manuel Neuer, med Carlo Ancelotti och José Mourinho vid sidlinjen.

Skulle Uefa godkänna förslaget så måste klubbarna gå med på att släppa sina spelare till matchen. Enligt Mundo Deportivo ska klubbarna inte vara lika positivt inställda till förslaget som Uefa.

Nu är frågan, hur hade era elvor sett ut?

Så fick Ronaldo sin superkropp

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.