Premier League

Svennis: ”Det här duger inte, City”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Förre City-tränaren riktar kritik mot Pellegrini

Sven-Göran Eriksson.
Sven-Göran Eriksson.

Manchester City är på väg mot en fiaskoartad säsong.

Då kommer kritik från ett bekant City-ansikte.

– Med pengarna som spenderats måste de göra bättre ifrån sig. Det här duger inte, säger Eriksson.

Manuel Pellegrini.

LISTA: 10 största svenska ögonblicken i Premier League

Manchester City har haft en minst sagt knackig säsong. Laget är utslaget ur bägge inhemska cuper och åkte ut i åttondelsfinalen av Champions League. Dessutom har ligaformen sedan januari varit så pass dåligt att man tappat från delad förstaplats i tabellen till fjärdeplats och nu oroar sig för att missa de åtråvärda Champions League-platserna till nästa säsong.

Mycket av kritiken har riktats mot Manuel Pellegrini, den chilenske tränaren som tog över inför förra säsongen. Den första säsongen blev det både liga- och cuptitel men denna säsong har man alltså inte varit i närheten av någon titel.

”Är inte bästa laget”

Nu riktar en tidigare City-tränare kritik mot Pellegrini.

Sven-Göran Eriksson anser att klubben underpresterat sett till hur mycket pengar som investerats.

– Med Citys trupp borde de ha gjort bättre ifrån sig. Jag anser att de har de bästa spelarna i Premier League, så de borde vara det bästa laget, men det är de inte. De är ute ur Champions League och de ser inte ut att vinna Premier League i år. Nu måste de fokusera på att sluta topp fyra. Jag vet inte vad som gått fel men med pengarna som spenderats måste de göra bättre ifrån sig. Det här duger inte, skulle man kunna säga, säger Eriksson enligt Sky Sports.

”Vann ligan med samma spelare”

Den svenske tränarlegendaren var den sista tränaren i City innan det att klubben köptes av familjen Mansour från Abu Dhabi. I dag tränar han kinesiska toppklubben Shanghai SIPG men har alltså inte missat Citys bakslag i år.

– För dessa rika klubbar vars ägare investerar enorma summor pengar förväntas titlar varje år, men endast ett lag kan vinna titeln. Det är svårt att säga om det är spelarnas eller tränarens fel eftersom de vann ligan förra säsongen med samma spelare. Det är svårt att veta vad som gjort skillnaden i år, säger ”Svennis”.

LISTA: 10 största svenska ögonblicken i Premier League

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Manchester City

Manuel Pellegrini

Abu Dhabi

Champions League fotboll (herrar)

Sven-Göran Eriksson

Shanghai SIPG