Champions League 2014/2015

Därför valde Morata att inte fira målet

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Alvaro Morata gjorde mål mot sin förra klubb och valde att inte fira.

Anledningen var att han själv känt sig feltolkad i veckan och ville visa sin kärlek till Real Madrid – som har en återköpsklausul.

Alvaro Morata tog tillvara på huvudrollen i gårdagens semifinalmöte med Real Madrid i Champions League. Den spanske anfallen, såld till Juventus från just Real Madrid, gjorde mål efter blott åtta minuter men valde att inte fira det så viktiga målet i vad som skulle sluta i Juve-seger 2-1.

Anledningen var att han tyckte att förspelet till matchen handlat för mycket om honom själv – och mötet med sin förra klubb.

”Vill se dem vinna”

Tidigare i veckan citerades han med ett uttalande om att han ”inte har något att bevisa för Real Madrid”.

– Orden misstolkades. Jag har aldrig sagt något illa om Madrid. Jag hade redan sagt att jag inte tänkte fira något mål. Jag är tacksam till Ancelotti och klubben, men lycklig hos Juventus, säger Morata till Madrid-tidningen AS.

Han är mån om att slå fast att hans tidigare lagkamrater alltjämt är nära vänner av planen och chansen finns att han återvänder till Real då den spanska storklubben har en återköpsklausul.

– Även om folk försöker lägga ord jag aldrig sagt i min mun kommer jag alltid ha stor respekt för den familjen och jag kommer alltid vilja se dem vinna, säger han.

”Då åker vi ut”

Inför returmötet i Madrid om en vecka är den 22-årige anfallaren försiktigt optimistisk.

– Jag är glad för denna seger men att slå ut Madrid kommer att bli svårt. Vi måste åka dit med inställningen att vi precis spelat 0-0. Vi åker dit för att vinna matchen. Om vi backar tillbaka kommer de definitivt att göra mål och då åker vi ut.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Madrid

Alvaro Morata

Champions League fotboll (herrar)

La Liga