Allsvenskan 2015

Kennedy: ”Det blir enorm stämning”

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Publikrekord i sikte när Hammarby firar 100 år

I kväll firar Hammarby hundra år som fotbolls­förening.

När Kalmar kommer på besök till Tele2 arena kan det bli nytt publikrekord för Bajen.

– Det blir en enorm stämning, säger lag­kaptenen Kennedy Bakircioglu.

1889 grundades Hammarby roddförening på Södermalm. Åtta år senare uppgick den föreningen i Hammarby IF, men det dröjde fram till 1915 förrän en fotbollssektion bildades.

Nu är det dags för hundraårsfest. I samband med dagens match mot Kalmar kommer jubileet att uppmärksammas på Tele2 arena som den här gången ska rymma runt 31 500 åskådare. Det gamla publikrekordet på 31 074 från i höstas mot Ljungskile kan med andra ord ryka.

– Det blir en speciell match, det kommer att vara fantastiskt på läktarna. Hundraårsjubileet är en fin grej så det blir extra kul för supportrarna att komma, säger Kennedy Bakircioglu.

– Jag tror att Kalmars spelare också kommer att bli extra taggade, de är inte vana vid fullsatt. Det kommer bli en hård match eftersom vi har samma poäng, ingen har råd att förlora. Jag tror att Kalmar kommer att försöka vara kompakta och utnyttja kontringslägen.

Formen på väg upp

Hammarby kommer närmast från en dramatisk 1–0-seger borta mot Falkenberg och ett kryss i det heta derbyt mot Djurgården.

– Första halvlek mot Djurgården var bra från vår sida. Andra halvlek var inte den bästa, vi var så pass tillbakapressade där. Men jag tycker att det finns mycket positiv att ta med sig: hur vi vinner boll, hur vi är aggressiva, hur vi är rätt i positioner och har ett bra försvarsspel.

Bakircioglu känner också att den egna formen är på väg upp. Efter ett skadeuppehåll har han nu fått tre matcher i benen.

– Skador sätter alltid stopp för formkurvan, man får börja om från början. Men nu ska jag bara njuta av situationen och uppskatta att jag är skadefri. Jag vill tillbaka till formen som jag hade i början av säsongen då jag kände mig stark på alla sätt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

Hammarby IF Fotboll

Tele2 Arena

Allsvenskan i fotboll

Kennedy Bakircioglü