Manchester United

Kompensationen till De Gea: 140 miljoner

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Real Madrids nya bakslag i transfersoppan

I går blev Real Madrid blåsta på David De Gea.

Nu kommer nästa käftsmäll. Real Madrid tvingas betala en kompensation på 140 miljoner kronor till David De Gea, enligt ansedda El Pais.

I går slog det ned som en bomb att David De Geas tilltänkta affär från Manchester United till Real Madrid hade gått i stöpet.

Papprena, om de ens existerat, kom aldrig in i tid och det berodde på att de var skickade i fel filformat.

Krävs på 140 miljoner

Men det är inte det enda som går emot Real Madrid just nu.

Nästa bakslag är att klubben måste betala 140 miljoner kronor i kompensation till De Gea på grund av ett förhandsavtal mellan parterna, enligt ansedda El Pais.

Tidningen berättade redan i juli om avtalet mellan De Gea och Real Madrid där målvakten hade rätt till en kompensation på 90 miljoner kronor om inte affären var i hamn innan 20 augusti och ytterligare 50 miljoner om den inte blev av överhuvudtaget.

Tros gå gratis nästa sommar

Kompensationen ska täcka den lön De Gea går miste om då han blir kvar med sitt gamla kontrakt i Manchester United i stället för ett nytt lönekuvert i Real Madrid.

Detta förhandsavtal tros även innebära att De Gea i stället kommer att skriva på för Real Madrid i januari och ansluta gratis nästa sommar.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester United

Real Madrid CF

Silly Season Fotboll

David de Gea

La Liga