Blytung debut för Stenman i Halmstad

FOTBOLL

Halmstad tog tredje raka

Hemvändaren Fredrik Stenman, 31, var tillbaka i Dif-tröjan.

Men Djurgårdens jobbiga formsvacka fortsätter.

– Riktigt dålig match från vår sida, jag tror inte vi vinner en närkamp, säger Amadou Jawo efter 1-2 mot Halmstad.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson kritiserade lagets försvarsspel för att vara för mesigt, inför mötet mot Halmstad.

För att stoppa blödningen stoppade Dif-tränaren in juli-nyförvärvet Fredrik Stenman i mittlåset tillsammans med Emil Bergström.

Men hemvändaren Stenman, som gjorde sin första tävlingsmatch sedan april 2013, hade en jobbig dag på Örjans vall.

Formstarka Halmstad satte hård press på bortalagets backlinje och gjorde 1-0 genom Johan Blomberg i den 30:e matchminuten, efter tafatt försvarsuppträdande hos blåränderna.

”Vad gör backlinjen?”

Djurgården replikerade dock via pigge Martin Brobergs kanonskott fyra minuter senare – men på stopptid i första halvlek var det återigen oreda i Djurgårdsförsvaret när Kristinn Steindórsson slog in 2-1.

– Vad gör Djurgårdens backlinje där? Han får komma helt fri där. Ett passivt Djurgårdsförsvar, säger C Mores expert Fredrik Lundgren.

I andra halvlek hade Halmstad god kontroll på händelserna samtidigt som Djurgården hade förtvivlat svårt att skapa något jättetryck.

– Jag vet inte, just nu känns det bara väldigt konstigt. Det här är första matchen vi spelar dåligt, de andra matcherna tycker jag vi har spelat bra men inte fått poängen med oss. I dag såg det inte bra ut, det hjälper inte att de andra matcherna sett bra ut, Dif:s anfallare Amadou Jawo.

”Veckorna blir lättare”

Stockholmarna har nu släppt in åtta mål på fyra matcher och bara tagit en poäng. Laget hade väldigt svårt att behärska naturgräset i Halmstad.

– Alldeles för dåligt, vi vet om att det är gräs och närkampssoel, ändå tror jag att vi inte vinner en närkamp på 90 minuter, säger Amadou Jawo.

Halmstad å sin sida går starkt och har nu tre raka trepoängare i allsvenskan – för första gången sedan 2009.

Laget har dessutom klättrat till plats tio i tabellen.

– Det är väldigt bra, jag tycker vi gör en bra första halvlek, vi är bra offensivt. I andra tappar vi lite energi. Veckorna blir lättare, säger tränaren Jens Gustafsson till C More.