United-talang bättre än OS-guldmedaljör

FOTBOLL

Fotbollslöftet knäckte 25 år gamla sprintrekordet

1 av 2 | Foto: RoShaun Williams, talang i Manchester United, är snabb. Riktigt snabb. Under en vanlig skoldag krossade han OS-guldmedaljörens Darren Campells 25 år gamla skolrekord på 100 meter.

Manchester Uniteds 15-åriga talang RoShaun Williams är något utöver det vanliga.

Under en vanlig skoldag passade den snabbe Williams på att krossa OS-guldmedaljören Darren Campells 25 år gamla skolrekord på 100 meter.

Manchester United-spelaren RoShaun Williams, 15, har slagit ett smått historiskt rekord. Och det handlar inte om fotboll.

Det var under en vanlig skoldag som 15-åringen sprang 100 meter på 10,99 sekunder. Därmed slog han det 25 år gamla skolrekordet på 11,13 – taget av självaste OS-guldmedaljören Darren Campbell.

Tog guld i Aten

Campbell tog OS-guld i Aten 2004 i stafetten på 4x100 meter. Skolrekordet satte han år 1989.

– Jag har alltid sagt att alla som kan springa 100 meter under elva sekunder besitter en hel del naturlig snabbhet. Det här visar att han har en enorm kapacitet. Jag önskar honom all lycka, säger den förre rekordinnehavaren.

”Vår lilla Usain”

Williams själv hade ingen aning om att han var skolans snabbaste genom tiderna.

– Jag visste inte om att jag hade slagit rekordet förrän dagen efter, när min lärare berättade det. Det vara bara en sportdag i skolan så alla behövde springa, säger han.

RoShaun Williams mamma, Nylva Green, berättar stolt att sonen alltid har varit snabb.

– Vi har kallat honom för ”vår lilla Usain”, men det gillar han inte, berättar hon enligt Manchester Evening News.

Har Giggs som idol

RoShaun Williams var kapten i Englands U16-lag när han landslagsdebuterade i oktober förra året. Han har varit i Manchester United sedan han var nio år gammal och drömmer om att en dag spela för a-laget och för Englands landslag.

Hans idol är föga överraskande inte heller Usain Bolt – utan Unitedlegendaren Ryan Giggs.

– Ryan Giggs är min hjälte eftersom han har stannat i klubben och när han var tillförordnad manager så gav han de yngre spelarna en chans, säger den 15-åriga talangen.

ARTIKELN HANDLAR OM