Bajen kan krossa rekordet från -75

FOTBOLL

20 000 biljetter redan sålda till Hammarby-Sundsvall

1 av 3

Intresset är stort inför söndagens toppmöte i Superettan.

På fredagseftermiddagen hade 20 000 biljetter sålts till Hammarby-Sundsvall på Tele2 arena.

– Det är helt otroligt egentligen, säger Bajen-vd:n Henrik Kindlund till Sportbladet.

Hammarby ser ut att sätta ett nytt publiksnittsrekord för den svenska andradivisionen i år – IFK Göteborgs notering på 15 555 från 1975 lär ryka all världens väg.

I nuläget ligger snittet på 17 351 (bäst i landet även totalt sett) och det mesta talar för en ordentlig ökning under slutet av säsongen.

– Är vi med i toppen hela vägen så blir det lite över 20 000 i snitt, allt pekar på det, säger vd:n Henrik Kindlund.

Optimism i Bajen-land

På söndag möter serieledande Hammarby trean Sundsvall och suget efter biljetter är stort, på fredagen hade 20 000-strecket passerats. Henrik Kindlund tror på en slutsiffra någonstans mellan 24 000 och 27 000.

– Det är helt fantastiskt, helt otroligt, det går inte att säga något annat. Det är fler än vad som var på Malmö-Sparta Prag, och det kan sluta med dubbelt mot Djurgården-Helsingborg (12 988) och nästan dubbelt mot Göteborg-AIK (14 547) som ändå är bra publikmatcher.

Hur fungerar det med storpublik på den nya arenan?

– Väldigt bra. Det är klart att det blir trångt när det är mycket folk, det har varit vissa problem vid insläpp och utsläpp men det har blivit bättre efter hand. Logistiken med bussar, tunnelbana och så funkar jättebra, det är inga stopp. Och när det över 20 000 på Tele2 arena så är den riktigt läcker.

Även vad gäller det sportsliga läget är det positiva tongångar i Bajen, till skillnad från de senaste säsongerna.

– Det är bara kul just nu. De tidigare åren har vi varit avkopplade vid den här tiden på året men nu är vi med i toppen, så det blir intressanta matcher hela hösten, säger Kindlund.

ARTIKELN HANDLAR OM