Zlatan Ibrahimovic

Är det verkligen bara en slump?

avJohanna Frändén, Patrik Brenning

Skiftade efter uppgifter om sprickor – men tappade poäng igen

PARIS/STOCKHOLM. Plötsligt stod de där efter alla rapporter om en spricka i Paris Saint-Germain: Fyra spelare från ”fransklägret” i startelvan mot Lyon.

Nu undrar alla om det verkligen var en slump – men framförallt hur PSG egentligen mår efter sin tredje raka 1-1-match?

– Vi vill vinna alla matcher, vi gör inte det just nu, men vi gör vårt bästa, säger Zlatan Ibrahimovic.

Efter den bleka 1-1-matchen mot Ajax har flera ansedda franska tidningar rapporterat om en spricka i spelartruppen, och om ett missnöje mot tränaren Laurent Blanc. Huvudstadstidningen Le Parisien skrev att ägaren Nasser Al-Khelaifi är missnöjd med tränare Blancs jobb och uppgifter till Sportbladet gjorde gällande att presidenten snart kommer att ge sig ut på jakt och sondera terrängen efter en potentiell ersättare.

”Bara ett dåligt påhitt”

Bakgrunden ska vara grupperingar i laget där framförallt fransmännen påstås ha känt att Zlatan Ibrahimovic och svenskens kompisgäng favoriseras i laguttagningar. Något managern Laurent Blanc förnekade inför mötet med Lyon.

– Jag är inte mer schyst mot vissa än andra, den tanken får mig att le lite, sa Blanc.

Även Zlatan Ibrahimovic förnekade uppgifterna.

– Det är bara ett dåligt påhitt från medias sida, säger han i sin app.

Men när startelvan presenterades till stormötet med Lyon syntes ändå en tydlig skillnad. Fyra spelare från det så kallade ”fransklägret” tog plötsligt plats i startelvan tillsammans.

Bara vunnit två av sex

Ytterbackarna från Ajax-matchen Gregory van der Wiel samt Maxwell var ersatta av Serge Aurier och Lucas Digne. På mittfältet tog samtidigt både Yohan Cabaye och Blaise Matuidi plats. En slump eller ett tecken på att Blanc vikt sig för internt missnöje är oklart men det lär spekuleras.

Oavsett så slutade matchen med ett nytt bakslag för pressade Blanc. Fransmannen Lucas Digne stod för ett delikat inlägg från vänsterkanten som Cavani kunde kasta sig fram på och nicka in 1-0 i det öppna målet. Men i slutminuterna kvitterade Samuel Umtiti och såg till att PSG spelade 1-1 för tredje matchen i rad.

– Vi är inte på den nivå som PSG ska vara, men förtroendet för Blanc är totalt, säger president Nasser Al-Khelaifi efter matchen.

– Media vill alltid leta fel när resultaten inte kommer, men det är vi spelare som inte lyckas stänga matchen idag. Det är vårt fel, säger mittfältaren Marco Verratti.

Ville inte prata om påstådda sprickan

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen men har inte hittat formen igen efter landslagsuppehållet.

– Vi hade otur i dag. Vi skulle ha stängt matchen, men vi lyckades inte. Vi måste jobba hårt nu och komma tillbaka, säger svensken i den mixade zonen.

På en fråga om PSG:s problem svarade en synbart irriterad Ibrahimovic innan han lämnade den mixade zonen:

– Jag är här för att prata om problem på planen och du pratar om problem utanför planen så...

PSG har nu bara vunnit två av Ligue 1:s sex inledande omgångar.

ARTIKELN HANDLAR OM