Två nyförvärv klara för Djurgården

Elliot Käck, tv, och Tim Björkström.

avMartin Ridderstolpe

FOTBOLL

Djurgården förstärker inför nästa säsong och presenterar idag två nyförvärv. Tim Björkström, 23, från Brommapojkarna och Elliot Käck, 25, från Sirius har båda skrivit på treårskontrakt med Dif.

Tim Björkström, 23, har spelat med Brommapojkarna sedan 2010 och fått allsvensk rutin de senaste två säsongerna.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson tror att försvararen kan utvecklas mycket i Djurgården.

– Han är född 1991 men redan har gjort 87 allsvenska matcher och runt 60 i Superettan. Jag tror att han kan utvecklas med vår spelidé och komma fram mer ännu mer i sin högerbacksposition än vad han har gjort i BP, säger Olsson till Dif:s hemsida.

Björkström som sedan tidigare är bosatt i Stockholm säger att Djurgården kändes som ett bra val även om det fanns andra alternativ.

– Det känns jäkligt bra och ska bli riktigt kul. Jag känner efter fem år i BP:s A-lag att jag vill prova på något nytt och få ett miljöombyte. Jag hoppas kunna bidra med glädje och en bra passningsfot. Jag ska göra allt för laget och ger alltid 100 procent, säger Björkström till Dif:s hemsida.

Björkström har även två U21-landskamper från 2011 på meritlistan.

”En väldigt bra vänsterfot”

Elliot Käck är framförallt vänsterback och spelade med Djurgården som junior. Han kommer närmast från Sirius där han spelat de senaste tre säsongerna.

– Det har varit en lång och krokig resa sedan jag slutade i Djurgårdens juniorer, men nu är jag på rätt spår igen. Det är otroligt kul att vara tillbaka, säger Käck.

Pelle Olsson ser Käck som en spelare med spetskompetens som kommer att stärka Djurgårdens kantspel.

– Han har en väldigt bra vänsterfot och har utmärkt sig främst i offensiven i Sirius. Han klarade sig väldigt bra mot allsvenskt motstånd i Sirius cupmatcher och kan bli ett alternativ även som vänstermittfältare, säger Olsson.

Sedan tidigare har Djurgården gjort klart med den gambianske landslagsbacken Omar Colley, 21, inför säsongen 2015 och i söndags kunde Sportbladet presentera uppgifter om att Sundsvalls Kevin Walker är klar för Dif.

✓ Stor genomgång – läget i ditt lag i Silly season (Plus)

ARTIKELN HANDLAR OM